tisdag, januari 17, 2006

Karin Wahlberg

Min favoritförfattare (ja, ja, en av dom) satt i tv4-soffan i morse och pratade om sin nya, femte, kriminalroman Blocket. Jag har bara ca hundra sidor kvar av just den boken och längtar verkligen till min lässtund på kvällen, när allt annat (jobbfamiljhusochhem) är avklarat för dagen.

Det var en intressant intervju, där Karin bl a berättade om hur hon ser deckaren som en problemlösning, det finns ett problem och man löser det. I Blocket återvänder författaren till sjukhusmiljön efter diverse utflykter till tvättstugor och annat och hon sa också att det är viktigt för henne att ge ett trovärdigt intryck. Intrigen måste kännas rimlig. Hon var stolt över berömmet hon fått för sina personporträtt, särskilt att män gillar hennes skildringar av män gjorde henne glad.

Vad läser hon då själv just nu? Ja, inga deckare, även om hon berättade att hon försöker hinna med sina kollegors verk, framför allt kvinnorna i nätverket Blodgruppen (Marklund, Alvtegen, Frimansson). Boken som Karin Wahlberg läser just nu är Ian McEwans Lördag, där huvudpersonen är neurokirurg, ett ämne som också hon själv snuddar vid i Blocket.

En annan författarintervju: Jag är ständigt missnöjd - Kajsa Ingemarsson i SvD.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...