torsdag, maj 04, 2006

Höstens böcker, del 4

Prisma har en hel del godbitar i höst och jag måste flera gånger påminna mig om att tiden inte räcker till allt. Tyvärr.

Tony Parsons går i sin senaste bok Saker vi kunde berätta "tillbaka till sina rötter som ung rockjournalist i sin mycket personliga berättelse om sex, kärlek och rock’n’roll". Eventuellt kan nästa generation av Bokringen få skriva recensionen, vi får se hur samarbetet utvecklar sig...

Shirin Ebadi, mottagare av Nobels fredspris 2003, berättar i sina memoarer Mitt Iran om sitt liv, och Saffransköket , Yasmin Crowthers "vidunderligt poetiska och fängslande debutroman", utspelar sig också i detta land.

Journalisten och fotografen Tahir Shah har skrivit en underhållande skildring av sin nya tillvaro som husägare i Casablanca. I stil med Ett år i Provence och Under Toscanas sol, utlovar förlaget om hans Kalifens hus. Marianne Fredrikssons första bok på nya förlaget Prisma heter Ondskans leende, om Stina som flyr från sin våldsamme man och tvingas leva under skyddad identitet. Brooke Shields berättar om sin förlossningsdepression i När regnet faller och Raymond Khourys Den siste tempelriddaren, "en spännande blandning av konspirationsteorier, action och mysterier", rekommenderas förstås till alla som gillade Da Vinci-koden.

Jo då, det finns nog att göra i höst också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...