onsdag, maj 10, 2006

Höstens böcker, del 6

Bokförlaget DN ger ut faktaböcker inom områdena politik, debatt, genus och samhällsfrågor. Bland vårens utgivning märks böcker som Om ett ord, På Y-fronten inget nytt och Pervers.

I höstens katalog fastnar jag för Gummimammor, plastpappor och bonusbarn, en handbok för styvföräldrar av journalisten och programledaren Tilde de Paula och Birgitta Klang, barnsköterska på Mama Mia BVC i Sthlm. Tips och råd och information för styvfamiljer.

Maria Carlshamres Den oslagbara är "en personlig skildring av våld i kärlekens namn", där hon själv berättar hur det är att leva i ett våldsamt förhållande. I Sanningen om Sverige, en antologi, skriver en lång rad kända svenskar (Åsa Moberg, Pierre Schori, Fredrik Reinfeldt, Lena Melin, Lena Smedsaas, Göran Greider m fl) om jobben som försvann, om den nya samhällsgruppen - bidragstagarna. Vad ska svenskarna arbeta med i framtiden? Och vem ska betala välfärden?

I Nostalgiboken tar Annica Triberg och Eva Kallhed upp minnen från 50-, 60-, 70- och 80-talen. Det handlar om lekarna man lekte, sakerna man samlade på, musiken man lyssnade på, maten man åt och lagade, tv-programmen man tittade på, om haremsbyxor, Rubiks kub, Barbie, heltäckningsmattor, ET och palestinasjalar. Låter som en hit, tycker jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...