tisdag, maj 15, 2007

Höstens böcker, del 6

W&W nu, med väldigt mycket spännande att se fram emot i höst. Att Karin Wahlberg i september kommer med sin sjätte bok, Tröstaren, är förstås en stor grej för mig. Kriminalkommissarie Claes Claesson och läkaren Veronika Lundborg får återigen ta sig an en deckargåta i sjukhusmiljö. Annat intressant är Bittert arv (The Inheritance of Loss) av Kiran Desai som vann Booker-priset förra året och Anna Quindlens Säg inte för mycket (båda i oktober). Jag har läst något litet av Quindlen tidigare och är nyfiken på hennes senaste bok, med originaltiteln Rise and Shine (en av kvinnorna i boken jobbar med ett populärt morgonprogram i tv med detta namn).

Däremot var Belinda Olssons förra bok, Gravidchock, inget för mig och det tror jag inte heller att årets Otrogen på öppen gata är. Anita Shreve är en författare jag har ett lite märkligt förhållande till, Strandsommar (sept) är hennes trettonde bok som beskrivs som en "inkännande berättelse om en ung änka som slits mellan två bröder som hon möter en sommar i New England". Låter förstås godis... Missade tyvärr Khaled Hosseinis Flyga Drake när den kom, har trots tips från flera håll inte kommit mig för att läsa den. Men det ska jag göra snarast, liksom även den senaste romanen Tusen strålande solar (aug).

2 kommentarer:

  1. Anonym22:39

    Åh, Karin Wahlberg kommer med en ny alltså. Kul! Nu måste jag nog börja skriva en mer strukturerad lista över vad jag vill läsa, så lätt att man glömmer bort något...

    SvaraRadera
  2. Jenny: japp, och min lista är låååång!

    SvaraRadera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...