onsdag, oktober 24, 2012

Tematrio - Kroppsdelar

Veckans tema: Berätta om tre böcker med kroppsdelar i titeln!

1. Der Augenjäger - Sebastian Fitzek, boken jag just har börjat läsa, får vara med i veckans trio (Augen = ögon). Fristående fortsättning på Der Augensammler som jag inte har läst, men den får bli en bonustitel. Fitzek skriver psykologiska thrillers, i Der Augenjäger handlar det om den skicklige ögonkirurgen doktor Suker som man misstänker utsätter sina kvinnliga patienter för fruktansvärda brott. Innan polisen hinner förhöra dem brukar de dessvärre ta sina egna liv. Nu har det senaste vittnet försvunnit spårlöst och in i leken kastar polisen då den blinda - och synska - fysioterapeuten Alina.

2. Trettiotre tänder - Colin Cotterill, den andra boken om doktor Siri Paiboun, den underbare sjuttiotvåårige rättsläkaren. Utspelar sig i Laos på 1970-talet, där det till bårhuset där doktor Siri arbetar kommer in lik med mystiska bitmärken samtidigt som en björn är på rymmen i staden. Finns det ett samband? Eller har dödsfallen en ännu ruskigare förklaring?

3. Kärlek för frusna hjärtan - Lavyrle Spencer. Dags för lite romance i tematrion! USA på 1940-talet, landet håller på att hämta sig efter depressionen när Will och Elly träffas. Han - en före detta fånge på luffen, hon - en trött och gravid tvåbarnsmamma som annonserar i tidningen efter en make för att få hjälp på den lilla gården. Will svarar på annonsen och så går det som det går.

6 kommentarer:

 1. Spännande. Även här var det titlar som jag inte läst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite olika sorters böcker, men alla bra på sitt sätt!

   Radera
 2. Okända titlar för mig också, men kul med lite tyskt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var kul att få med en tysk bok i den här tematrion :)

   Radera
 3. Anonym17:50

  Första boken låter riktigt ryslig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är den! Men än så länge bättre än jag faktiskt förväntade mig ...

   Radera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...