tisdag, januari 22, 2013

Nevermore!

Ny amerikansk thrillerserie med bl a Kevin Bacon och James Purefoy, The Following, pilotavsnittet visades i går. Och vad har det med en bokblogg att göra? Ja, lite långsökt kanske, men i centrum står en seriemördare, en f d litteraturprofessor som begår sina brott som en hyllning till skräckromantikens mästare Edgar Allen Poe.

I inledningen lyckas den läskige mördaren rymma från sitt långa fängelsestraff och polisen, med f d FBI-agenten Bacon i spetsen, får fullt upp. Våldsamt, blodigt, men litterära undertoner utlovas, så, tja, kanske?

2 kommentarer:

  1. Låter som en tv-serie för mig. Inte så förtjust i Kevin Bacon men James Purefoy tycker jag är bra. Poe har jag läst en bok av och det var för miljoner år sedan, när jag var barn.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man kanske inte ska ha så stora krav på realism, men annars tyckte jag att första avsnittet var rätt okej. Bacon var lågmäld och deppig, Purefoy karismatisk och galen. Kul med Poe-referenser. Jag fortsätter att titta, tror jag, även om det var i blodigaste laget för mig ... :/

      Radera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...