onsdag, april 17, 2013

Damn you, Elib

Eller det menar jag ju såklart inte, förlåt, Elib, I love you. Men det kommer hela tiden så många spännande e-böcker så min läslista blir alldeles upp- och nervänd. Här är några titlar:

Den bästa dagen är en dag av törst - Jessica Kolterjahn, en "fri littär fantasi" om ett år, 1932, i Karin Boyes liv, då hon tar sin tillflykt till Berlin.

Den första tiden är ensamheten stark. Hon längtar hem, har ont om pengar och svårt att finna sina egna ord igen. Och den nya staden skrämmer henne. En stad som brinner av hat, våld och fattigdom. Men snart upptäcker hon också en värld som aldrig tidigare varit tillgänglig för henne - klubbar och caféer där män öppet älskar män och kvinnor älskar kvinnor.

Vilar i era outtröttliga händer - Khashayar Naderehvandi, debutroman från en poet.

 På en tågstation tjuvlyssnar en man intensivt medan en kvinna återberättar en historia hon i sin tur hört hos sin frisör. Fångad av berättelsen börjar han att följa efter kvinnan och hennes resesällskap - en mer motvillig lyssnare - utan att veta vart de är på väg. Den händelseutveckling som tar vid är på samma gång intrikat, slumpmässig och helt nödvändig.

Den ovillige fundamentalisten - Mohsin Hamid. Siv recenserade för några år sedan (oj, 2004) hans Nattsvärmare (hennes recension).

Den unge pakistaniern Changez kommer till USA som en mönsterimmigrant: elituniversitet, prestigejobb på Manhattan, en älskad flickvän och eleganta vänner. Men efter den 11 september förändras allt och Changez märker hur pengar, makt och kärlek förlorar i betydelse. Changez berättar själv sin historia under en kväll på ett café i Lahore. Boken är en modern Tusen och en natt där denna kvälls berättelse handlar om krafterna som kan få en ung, välutbildad och framgångsrik man att gå rakt in i religiös fundamentalism.

6 kommentarer:

 1. Den ovillige fundamentalisten var ruggigt bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den verkar mycket intressant, jag vill läsa!

   Radera
 2. Hamids böcker är båda ruskigt bra, Kul att de finns på e-lib nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De hade inte hittat fram till mitt bibliotek riktigt än, men jag hoppas kunna låna asap ;)

   Radera
 3. Det är nästan så att de borde ta en liten paus i utgivningen så man hinner jobba på sin att-läsa-lista i lugn och ro ett tag. ;-)

  SvaraRadera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...