onsdag, maj 29, 2013

Hösten på Modernista

Till skillnad från många andra bokbloggare har jag inte läst Gillian Flynn eller Belinda Bauer, som på kort tid blivit superstora - i alla fall i blogglandet. Båda författarna kommer med nytt i höst men jag intresserar mig främst för ett par andra titlar ur Modernistas höstutgivning.

Kyss mig först - Lottie Moggach. "The Talented Mr. Ripley för Facebookeran", säger förlaget. SÅLD, säger jag. Kommer i oktober.

När Leila upptäcker sajten Red Pill känner hon att hon äntligen har hittat människor som förstår henne. Hon är en ung kvinna som haft en skyddad uppväxt tillsammans med sin mamma, och hon har ofta haft svårt att få kontakt med flickorna i skolan. Men på Red Pill, ett chatforum för moraliska diskussioner, blommar Leila ut och imponerar på sajtens grundare, en lysande och undflyende man vid namn Adrian.

Don DeLillo. Stort namn, nobelpriskandidat. Jag har ännu inte kommit till rätta med honom och hans böcker. Kanske kan Amerikana (i november), för första gången på svenska, funka bättre? Amerikansk roadtrip, ja, kanske ... Det snygga omslaget matchar de av hans böcker som tidigare getts ut på Modernista, det är förstås godis för en bokälskare.)

Den före detta tv-mannen David Bell försöker sig på en ny karriär som dokumentärfilmare. Men vad som är tänkt att handla om Navajo-indianer blir ett bisarrt försök till en »mystisk och helig« självbiografi. Denna tar honom på en roadtrip genom USA, på jakt efter något autentiskt att säga om sitt liv och om världen.

The Woman in Black - Susan Hill önskade jag mig i Fiktiviteters vårtävling förra året. Jag vann inte den gången, så kanske får det bli läsning på svenska i stället. Kvinnan i svart, en mysrysare i höstruskiga november.

Arthur Kipps är en ung advokat som har rest norr om London till Eel Marsh House för att gå på mrs Alice Drablows begravning och samtidigt reda ut hennes affärer. Arthur förväntar sig en rad rutinmässiga formaliteter, men dras i stället in i en virvel av mardrömslika händelser och hemligheter: den gungande stolen i den övergivna barnkammaren, det kusliga ljudet av en hästvagn om natten, ett barns skrik i dimman, och otäckast av allt - och för Kripps också det mest tragiska - Kvinnan i svart.

2 kommentarer:


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...