torsdag, augusti 29, 2013

På tyska topplistan

En titt på Der Spiegels topplista hör nästan den tyska torsdagen till. Den här gången blir det skönlitteratur, där fyra av de fem överst placerade titlarna är tyska (nr 1 är f ö Inferno - Dan Brown). Nummer två på listan är den redan bekanta Er ist wider da - Timur Vermes som kommer på svenska på Leopard förlag i höst, Han är tillbaka.

Sedan följer tre titlar som är nya för mig:

 
 • Silber - Das erste Buch der Träume - Kerstin Gier, den första boken i nya trilogin av författaren som tidigare skrivit ädelstenstrilogin. Om Liv Silber vars drömmar den senaste tiden blivit ganska oroande, med talande statyer och hemliga dörrar och framför allt en dröm där hon ser fyra unga killar från skolan utföra någon magisk ritual mitt i natten.
 
 • Das Lavendelzimmer - Nina George, om bokhandlaren monsieur Perdu som i sitt "litterära apotek" säljer böcker som andra skriver ut medicin. Sig själv kan han dock inte läka, han kan inte glömma den vackra Manon som lämnade honom för över tjugo år sedan. Men så kommer sommaren då monsieur Perdu lämnar Paris för att resa till Provence och allt förändras ...
 
 • Der Fälscher, die Spionin under der Bombenbauer - Alex Capus (född i Frankrike, bor i Schweiz), om pacifisten Felix som hjälper till att bygga atombomben i USA, sångerskan Laura som blir spion i Italien samt Emile som blir världens främste konstförfalskare. Efter ett möte på järnvägsstationen i Zürich 1924 blir deras öden på något sätt förenade även i framtiden. Språklig elegans från en stor berättare utlovas.

8 kommentarer:

 1. Alltid lika trevligt med dina tyska torsdagar. Jag ska också försöka bidra så småningom. Det har blivit alldeles för lite tyskspråkigt den senaste tiden, känner jag. Dags för skärpning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Ingrid, jag är jätteglad över att du vill komma hit och läsa :) Ser fram emot dina tyska inlägg!

   Radera
 2. Så Gier är tysk? Då kan ju jag också snart stoltsera med att jag läser tyskt! :-) Hennes Rubinröd ligger hemma och väntar på mig.

  SvaraRadera
 3. Jajamen, visst är hon det! Hennes böcker står på min läslista :)

  SvaraRadera
 4. Vad roligt, tack för tipsen!! Jag är alltid på jakt efter europeisk litteratur men orkar inte alltid kolla runt själv... din blogg är en guldgruva.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv, Sanna, för de snälla orden :)

   Radera
 5. Roligt med lite tyska tips. Själv ska jag försöka läsa Ferdinand von Schirachs Schuld snart.

  I norska bokbloggar skrivs det en del om en bok som heter Den lange, hvite skyens land. Jag var säker på att den var engelskspråkig i original, för författaren heter Sarah Lark och det är första delen i en trilogi om Nya Zeeland. Men den är tysk, Im Land der weißen Wolke, och författarens namn är en pseudonym. Lite kul. :) Följande delar heter för övrigt Das Lied der Maori och Der Ruf des Kiwis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra att du har koll på de norska bokloggarna, Marika, tack för tips! Ferdinand von Schirach vill jag gärna läsa, har sett filmatiseringar av några av hans noveller från Brott/Verbrechen på ZDF, helt ok.

   Radera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...