söndag, oktober 06, 2013

Zelda - Kampen fortsätter

Serieromaner, tecknat, graphic novels, Siv säger vuxenserier så det gör jag också! Jag är inte helt inläst på genren men det kan inte skada att vidga vyerna en smula. Jag valde att göra det med Zelda 2 - Kampen fortsätter - Lina Neidestam, en karaktär som föddes 2007, först som stripserie i Metro och sedan publicerad i bl a Nemi, Sydsvenskan och Bang.

Huvudpersonen Zelda är oerhört sugen på Edward i Twilight och beskrivs som en idealistisk, bloggande åttiotalistsnärta som med dubbelmoral och ihåliga argument slåss mot de patriarkala väderkvarnarna. Själv är jag sextiotalist, har aldrig pluggat på konstskola i Skåne och brinner väl mer för vissa andra fiktiva figurer, men ändå är det hög igenkänningsfaktor på många av seriestripparna. Extra plus för Neidestams egen variant på gamla Spara och Slösa.

6 kommentarer:

 1. Jag började läsa vuxenserier någon gång i början på 80-talet, när jag var i tonåren. Senare tappade jag bort denna konstform men på senare år har jag börjat återupptäcka den. Köpte tre seriealbum på bokmässan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här, Maria! Jag har nog kvar några av dem, bl a läste jag Claire Bretechers De frustrerade, minns jag Jag får plocka fram dem igen!

   Radera
 2. Ja förr läste man en del vuxenserier. Kanske vore ide att pröva på igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska ta en extra titt på biblioteket nästa gång, finns ju massor nu!

   Radera
 3. alltid toppen ... jag Älskar din superfint blogg :)

  SvaraRadera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...