fredag, februari 07, 2014

OS med HBTQ-tema

På förekommen anledning har Sanna tagit initiativet till ett HBTQ-tema (med litteratur om och av homosexuella, bisexuella, transpersoner och queer) under OS-dagarna i Sotji i Ryssland, 7-23 februari:

Läsning är ett av de bästa sätten att bygga empati. Man får lära känna nya personer och se att annorlunda inte är så annorlunda, egentligen. Alla är vi ju människor, oavsett vem vi råkar bli kär i.

Även Hanna på Feministbiblioteket kommer ge boktips till Putin et al och jag vill gärna hänga på, läsa, kommentera och kanske till och med tipsa lite själv.

12 kommentarer:

 1. Kul att du också är med! Jag tittade över mina berömda och glömda idrottskvinnor och en tysk kvinna kommer att infalla en torsdag så då är jag med på tysk torsdag igen ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Perfekt! Jag ska också försöka kombinera och få ihop ett tyskt HBTQ-tema på en torsdag :)

   Radera
  2. Jag måste tillägga att för mig var det en slump. Alla kvinnor är utplacerade i almanackan efter vilken sport som står på OS-programmet. En dag sammanföll tyska + rätt program + torsdag :)

   Radera
  3. Aha, det var ju en lycklig slump! Själv gillar jag att slå två, eller fler, flugor i en smäll när det gäller utmaningar ;)

   Radera
 2. Anonym19:16

  "Skydda barnen!" Det är en svensk klassiker i politik och lagstiftning. Men nu när Ryssland gör detsamma genom att förbjuda info om HBT MOT BARN så går det PK etablissemanget i taket. Dubbelmoral?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar, "anonym", du får mig att vilja skriva ännu mer om HBTQ, bra, va?

   Radera
  2. Haha! Jag antar att "Anonym" är lite ironisk här, för att barn skulle må bäst av att nynazister misshandlar människor för deras kärleks skull har jag lite svårt att tro. ;)

   Radera
  3. Man kan aldrig så noga veta med "Anonym", men säkert var det ironi! Själv vill jag att mina barn ska ha rätt till all slags kärlek men vi är alla olika :)

   Radera
 3. Anonym21:29

  Hur var det nu, hade du läst Jessica Kolterjahns senaste?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lånade hem den som e-bok men det kom annat emellan och den blev inte utläst. Men nu passar det ju perfekt!

   Radera
 4. Roligt att du hakar på, Bokmoster! Jag har ett tyskt tips till på torsdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag också! Tänk om det är samma ;)

   Radera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...