torsdag, februari 06, 2014

Tysk torsdag: are you READFY?

Om 1 dag, 8 timmar, 33 minuter, 35, 34, 33 ... sekunder öppnar den tyska tjänsten readfy.com portarna. Intresset har varit enormt och servern bröt ihop vid det tidigare försöket med betaläsare.

Readfy kallas för ett Spotify för digital läsning, med en liknande prenumerationstjänst via en app kommer till en början 15 000 e-bokstitlar att erbjudas i tre olika modeller: Free, med reklam, Premium light samt Premium. Nu släpps appen för android, i sommar kommer även en iOS-app och då kan jag själv börja testa. För jag, snart 50, tillhör tydligen "den nya generationen" som inte längre tycker det är nödvändigt att äga böcker, musik och filmer, utan tycker att det går mycket bra att låna och streama.

Läs mer om Readfy i The Digital Reader samt Buchreport.de
Mer e-böcker: tidningen computerbild.de tipsar om 10 webbplatser som erbjuder gratis e-böcker på tyska.

Andra som läser och pratar tyskspråkig litteratur i dag:

mimmimarie - berättar om Drottningens hemlighet
Ingrid - skriver om Das Judenauto

6 kommentarer:

 1. Jag tillhör tydligen den gamla generationen, jag gillar verkligen en fysisk läshög bredvid sängen. Får se om jag trillar dit på digital läsning så småningom, iaf som komplement.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag står väl egentligen med ett ben i varje läger, gillar fysiska böcker men uppskattar det digitala för snabbheten och tillgängligheten.

   Radera
 2. Jag är alldeles för gammalmodig för digital läsning även om jag ser fördelar ibland med den. Jag älskar mina tryckta böcker och att kunna ta på och hålla i en pappersprodukt. I vissa fall kan jag dock tänka mig e-boksvarianten - alla böcker kanske man inte vill äga utan bara "kolla" - men, som sagt- jag blir nog aldrig någon större e-boksläsare. Jag tycker egentligen rätt illa om elektronik och behovet av att ladda batterier och att "akta" för stötar etc etc.... (Jag skulle inte välja en ebok om jag begav mig ner till stranden :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har i min närhet yngre personer som inte vill läsa digitalt utan satsar på att bygga upp ett fysiskt bibliotek. Så det handlar nog inte om ålder, det är en smaksak helt enkelt! Och nej, på stranden funkar det inte så bra med e-bok, men där är jag å andra sidan väldigt sällan ;)

   Radera
 3. Intressanta tips som jag genast ska kolla upp. För min del kommer eboken aldrig att ersätta pappersboken, men det är ett komplement, liksom ljudboken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Readfy ska jag försöka testa i sommar när det kommer en app som passar mig. Ljudböcker har jag aldrig fastnat för, annars verkar det som ett så bra sätt att läsa.

   Radera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...