tisdag, april 08, 2014

Tematrio - Kulturgrejer

Jag är en äkta kulturtant, gärna med prefixet pop-, vilket eventuellt märks här i bloggen och i veckans tematrio: Berätta om tre kulturella aktiviteter (definiera själva) ni gärna ägnar er åt!

1. Böcker och litteratur måste få vara med på listan, jag läser det mesta från chick lit och feel bad-litteratur till Nobelpristagare och en och annan thriller. Författarsamtal kan vara kul, i alla fall om författaren heter Håkan Nesser! Den stora bokmässan i Göteborg har jag vuxit ifrån, eller möjligen tvärtom, jag trivs bättre med boksamtal i det mindre formatet. Som under bokresan, vilken ljuvlig läslyx! Där fick jag också smak för att bokcirkla, kanske skulle jag försöka leta rätt på någon lämplig bokcirkel här på hemmaplan också.

2. I Lindas bokgeografi har jag kastat mig över tillfället att prata film, jag ser gärna lite "smalare" film på min stads trevliga filmstudio, men kan även fläska på med amerikanska blockbusters. Stockholms filmfestival har blivit en höjdpunkt, synd bara att jag på grund av avståndet inte kan hänga på precis alla medlemsvisningar. Last Stop Fruitvale Station blev t ex min favorit under förra årets festival. Jag gillar mycket att se film i de här sammanhangen där publiken för det mesta förstår att en ska vara tyst under visningen!


3. Musik är en annan passion, det blir förstås en hel del annat än Eurovision även om våren präglas främst av denna underbart glittriga och helt oförutsägbara musiktävling. Musik och språk, perfekt kombination. Sluta sjunga på engelska, hör ni! Tyvärr kan jag inte spela något instrument men sjunger fortfarande med i det mesta, hellre än bra. Rötterna har jag i britpop, vidare till indiepop och -rock, men fortfarande är Everybody - Backstreet Boys låten jag önskar i olika sammanhang. Boy Bands 4-ever.

20 kommentarer:

 1. utan kultur kan man inte leva

  SvaraRadera
 2. Å, Håkan Nesser är bra. Ett av de där guldkornen i deckarträsket. En riktig berättare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt sant, han är ett riktigt guldkorn :)

   Radera
 3. Jag såg mycket på film som ung, men har allt mer övergått till tv-serier. Jag har inte riktigt tid att gå på bio och filmutbudet på tv är lite småtrist.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, man får leta lite utanför det "vanliga" utbudet, då finns det en del att se på tv också. Även om det tyvärr ofta sänds alldeles för sent för mig ... Samma sak med det som visas på "vanliga" biografer. Det blir lite av ett specialintresse. Men jag ser så klart en del tv-serier också ;)

   Radera
 4. Skulle gärna lyssna till Håkan Nesser någon gång!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får du chansen någon gång kan jag verkligen rekommendera det :)

   Radera
 5. Jag tittar väldigt sällan på film av någon anledning

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns förstås mycket annat kul man kan göra, men jag älskar film och prioriterar det framför en del annat :)

   Radera
 6. Filmfestivaler är alltid spännande, man (jag) vet aldrig riktigt vad man kommer att få se :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, det är en stor del av nöjet, att helt förutsättningslöst sätta sig i en mörk biosalong :)

   Radera
 7. Melodifestivalen och Eurovision kikar jag på varje år, även om jag inte tycker att det är lika bra som förr. Gå på en konsert med någon artist man gillar är kul Hade velat få tag i biljetter till Rolling Stones när de kommer till Stockholm i sommar. Men det verkar omöjligt, för biljetterna på nätet såldes slut på en halvtimme!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ett tag sedan jag var på konsert, det vore kul att komma iväg oftare. Men som sagt, då får man vara snabb för att få biljett!

   Radera
 8. En hel del kultur hos dig! Inte alls så mycket hos mig. Jag kollar Eurovision, men inte för musiken, bara för glittret. Som övervintrad punkare lyssnar jag bara på gammal musik...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det brukar inte vara så mycket punk i Eurovision tyvärr ;) Jag brukar alltid fastna extra mycket för ett par låtar, i år bl a Nederländernas bidrag.

   Radera
 9. Hoppas du hänger med på våra FB-cirklar då om du fått smak för att bokcirkla. De är mycket trevliga. Nästa vi läser är Sankmark av Jhumpa Lahiri i början av maj.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske vore något att pröva, tack för tipset!

   Radera
 10. Filmfestivaler är härliga, vi har ju en liten mindre här i Norrköping också som inte är så dum. Och musik går det ju inte att leva utan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul, sådana initiativ vill man ju gärna stötta. Min stad har haft en liten filmfestival några år men den har nog lagts ner på obestämd framtid. Så det blir huvudstaden för mig i år också, hoppas jag iaf.

   Radera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...