söndag, januari 04, 2015

2014 års ...

Bloggen verkar ha gått i ide, kanske är det tillfälligt, vi får väl se, men en årslista ska det i alla fall bli. 2014 var bra! Jag fyllde många år och Die Nationalmannschaft vann VM i Brasilien. Under hösten genomgick jag en sorts metamorfos till Filmmoster och en elak ryggskada satte dessutom stopp för det mesta när det gällde roliga grejer som resor och bloggande. Det här är årets bästa ...

läsutmaningsbryterska: Bokmoster. Jag klarade varken av höstens Tre på tre eller min tyska läsutmaning på 15 böcker. 12 st blev det ändå, jag försöker igen under 2015, noteras om inte annat på Goodreads.com.
tyska: en hel hoper bra tyskor blev det i år, men allra bäst var nog Alle leben so - Angelika Klüssendorf (min recension)
tysk: Timur Vermes startade året starkt med Er ist wieder da (min recension), men han fick ingen vidare konkurrens därefter.
möte: mitt med Håkan :)

bokaktivitet: bokresan till Syninge!
bloggaktivitet: fler deltagare än någonsin i årets läsmaraton, kul!
bloggaktivitet 2: på grund av anledning hade vi ett hbtq-tema
utländska roman: Sankmark - Jhumpa Lahiri (min recension)

upptäckt: e-lån från Goethe Institut!
sf: två goda svenska kandidater i Den nya människan - Boel Bermann (min recension) samt Sången ur det kinesiska rummet - Sam Ghazi (min recension)
svenska: Linda Boström Knausgård, med Helioskatastrofen (min recension) och Grand Mal (min recension)
norska: En av oss - Åsne Seierstad (min recension)

fakta: precis som alla andra älskade jag Expeditionen. Min kärlekshistoria - Bea Uusma (min recension)
tegelsten: jo, jag hade en sådan utmaning med ... Bäst var Vägen mot bålberget - Therése Söderlind (min recension), som borde ha vunnit SR:s romanpris, så det så!
minnesdag: den 9 november var det 25 år sedan Berlinmuren föll, jag skrev om några av filmerna och böckerna där Die Mauer står i centrum.
bokutmaning: Lindas bokgeografi, där vi hamnade i bl a Sydafrika, Danmark, Kanada och Israel.

Gott nytt bokår 2015!

10 kommentarer:

 1. Du har hunnit med mycket! Hoppas att din rygg är bättre - ser fram emot dina tankar om många tyskspråkiga böcker under det kommande året! God fortsättning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Ingrid, och god fortsättning! Jag hoppas verkligen ha tid och kraft att skriva några rader om det jag läser, i alla fall det tyska :)

   Radera
 2. Vad kul med bokresan, måste ha varit jätteroligt.

  Jag var med i ditt marathon, hoppas lite på en andra omgång i år om du har tid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bokresan var helt underbar! Rekommenderas varmt, såg något om att den blir i april i år och kanske att jag lyckas knipa en plats igen.

   Läsmaraton, ja, man ska aldrig säga aldrig. Helt omöjligt är det ju inte :)

   Radera
 3. Hoppas att din rygg är bättre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för omtanke, Lena! Jag får nog leva med min överrörliga disk, men just nu känns det bra :)

   Radera
 4. SV: Legend-serien tilldrar sig liksom Hungerspelen i ett framtida Amerika. Men det är inga spel eller dylikt som styr handlingen utan mer en strid om att skapa en bättre tillvaro.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter intressant, jag skriver upp böckerna på listan!

   Radera
 5. Håper du og bloggen etter hvert kommer ut av hiet (ide), setter pris på dine bokbetraktninger og -tips. Og "tysk torsdag" er jo bra, da. Godt nytt bokår!
  Hilsen Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket, Elin! Ja, jag hoppas att jag kan fortsätta med åtminstone de tyska torsdagarna, och ett och annat inlägg om det tyska jag läser. Roligt att du uppskattar mina tips :) Gott nytt bokår till dig också!

   Radera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...