tisdag, januari 30, 2007

Läsprojekt

Flera bloggare har bestämt sig för att i år genomföra vissa läsprojekt (hittar inte Petras ursprungliga inlägg just nu, men det handlade väl om dramatik?). Mitt eget läsprojekt ser ut så här:


- fler böcker på engelska
(ett läsprojekt räcker)
- minst en bok i månaden på tyska

Hittills går det bra. Månadens tyska bok blev faktiskt två stycken: Höhenrausch av min tyska trotjänarinna Ildikó von Kürthy samt Kleine Fürstin av Monika Helfer.

8 kommentarer:

 1. Anonym20:30

  Jag har också planer på att läsa mer på tyska i år. En bok i månaden brukar inte funka för mig för plötsligt blir det ny månad utan att jag har märkt nåt. :) Men 10 stycken hade jag tänkt försöka klara. Är uppe i en.

  SvaraRadera
 2. Vad kul, Marika! Har du några bra boktips?

  SvaraRadera
 3. Anonym17:14

  Jag läste en ungdomsbok som jag gillade. "Ich habe einfach Glück" av Alexa Hennig von lange. Ska snart läsa uppföljaren "Erste Liebe" och så finns det dessutom en bilderbok som handlar om samma person när hon var liten. Men det är knepigt med tyska, för man får nästan aldrig några tips. Känner du till några bra bokhemsidor eller bokbloggar på tyska?

  Min bokdagbok finns kvar, men på en lite annan adress. Just enjoydiary.com fungerar inte längre, men enjoydiary.net gör. Så adressen är http://www.enjoydiary.net/marika Tyvärr är ju alla länkar till com-adressen, inklusive mina egna interna och alla mina bilder. Så jag har lite att pyssla med där...

  SvaraRadera
 4. Nej, tips om tyska bokbloggar är sällsynta. Vi får hjälpa varandra! (Jag ska skriva ihop en lista över de bloggar jag kan tipsa om, men just nu låter inte Blogger mig logga in. Kanske ett tillfälligt fel, annars får jag lägga upp inlägget bland kommentarerna.)

  Letade efter ditt boktips, Alexa Henning von Lange, men hon fanns bara på svenska på mitt bibliotek. Ska leta vidare, kanske beställa. Tack så mycket i alla fall!

  SvaraRadera
 5. Anonym22:53

  Själv tycker jag att tysk skönlitteratur är smått omöjligt att låna (såvida jag inte tar det via universitetsbiblioteket, men det är tio mil bort i en stad där jag för tillfället inte är så hemskt ofta). Det blir mest beställningar.

  //JJ

  SvaraRadera
 6. Anonym02:29

  http://subkontent.at/topics/literatur/
  är vad jag först får syn på när jag slänger ett öga på länklistan hos mig

  //JJ

  SvaraRadera
 7. Johan: mitt lokala bibliotek har heller ingenting hemma, men åker jag ett par mil har jag ett lite större utbud. Beställningar är sådär, tycker jag, som ofta vill känna och klämma lite på böckerna innan jag lånar dem! Och på plats på biblioteket kan man ju hitta sådant man inte alls tänkt på också. Tack för länktipset också! En minst sagt välmatad sajt.

  SvaraRadera
 8. Det glädjer mig att intresset för tysk litteratur finns!

  Jag heter Maria Bäckström och är bibliotekarie på Goethe Institutet (Tysklands över hela världen spridda kulturinstitut) i Stockholm. Vi har ett bibliotek med tyska böcker,ljudböcker filmer, musik, läromedel, tidningar, tidskrifter och mycket mera.

  Sedan ett par år köper vi in tyska romaner till Stockholms Stadsbibliotek och från och med i år kommer vi även att låna ut tyska romaner, bilderböcker, ungdomsromaner och serier i vårt bibliotek (som alla kan låna och som är gratis.)

  Vi har även två bloggar:
  Allesautobahn http://blog.goethe.de/AllesAutobahn/
  Som är på svenska och både tipsar om saker du kanske inte känner till om Tyskland och är en biblioyeksblogg med tipps på aktuella böcker med mera i biblioteket

  och Dackel http://dackel.wordpress.com/
  som är en blogg om Tyskland på tyska och framförallt vänder sig till den yngre publiken

  Därutöver arbetar vi i biblioteket ständigt med tipsa om den tyska litteraturen och kulturen och får dagligen flera informationsfrågor om just detta!

  På torsdag den 15 april, kl 19 har vi exempelvis en tysk afton på Sture biblioteket där vi presenterar tyska trender inom litteratur, film och musik...

  Nyfikna på mer?

  Hör gärna av er till Goethe Institutet Maila till bibl@stockholm.goethe.org

  SvaraRadera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...