fredag, maj 04, 2007

Höstens böcker, del 4

Dags att titta närmare på AB (som vanligt med den vackraste katalogen). Världens mått heter Daniel Kehlmanns tyska succé på svenska, 1800-tal och vetenskap (okt). Andra sidan bron av Mary Lawson är också den en prisad bok, blev nominerad till Bookerpriset 2006 - om syskonrivalitet, svartsjuka och besatthet, om kärlek och förlust. Maggie O'Farrell (Bara Alice) har skrivit Du visste aldrig att jag fanns och Monika Fagerholms nya Glitterscenen är en fristående fortsättning på Den amerikanska flickan.

Mer svenskt: Islossning av Barbara Voors, en roman om sorg, och Svampkungens son av Marie Hermansson beskrivs som ett både lekfullt och allvarligt far-son-drama, båda böckerna kommer i augusti. Orkanpartyt av Klas Östergren samt Östergren om Östergren av Stephen Farran-Lee gör Klas till säsongens meste författare på Albert Bonniers Förlag. Orkanpartyt är också det första skandinaviska bidraget till Mysterien, något som kallas det "förmodligen mest ambitiösa utgivningsprojektet någonsin". Jag har än så länge ingen aning om vad det kan vara för något.

2 kommentarer:

  1. Anonym11:22

    Vad roligt med en besökare i min nya blogg! Tack för påhälsningen. :-)

    Ser fram emot Marie Hermanssons nya, gillar henne skarpt.

    SvaraRadera
  2. Jenny: jag återkommer gärna, som sagt. Ser ju också fram emot Svampkungens son, flera av hennes tidigare böcker tillhör mina favoriter.

    SvaraRadera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...