tisdag, september 11, 2007

Expressen hjärta

Marianne har redan hämtat hem första boken i Expressens klassikerkampanj, Hemsöborna, och kan till min lättnad berätta att böckerna inte alls ser ut som någon billighetsvariant. Något jag funderade en del på innan. Här hemma kommer åtminstone en tonåring försöka få tag i samtliga böcker i serien, själv plockar jag bara en och annan godbit av dem jag inte redan har. Någon tjusig, sammanhängande rad i bokhyllan skulle det ändå aldrig bli, eftersom mina böcker står ordnade efter författare i bokstavsordning!

3 kommentarer:

 1. Jag brukar också vilja ha allt i bokstavsordning av princip (och gärna dela in i olika genrer också, låter t.ex. deckare och lyrik)... Men om man ändå planerar att köpa alla böcker i serien hade jag nog gjort avsteg i det här fallet, eftersom de bildar ett snyggt mönster tillsammans, vilket skulle vara en kul effekt för bokhyllan.
  Bra initiativ överhuvudtaget med klassikersatsningen tycker jag, men eftersom jag föredrar skönlitteratur i pocket står jag nog över.

  SvaraRadera
 2. Anonym22:48

  Åh, bokstavsordning. Det är något helt annat... jag vet inte om jag skulle ha tålamod att upprätthålla ett så intrikat system som en bokhylla i bokstavsordning... låter smått arbetsamt...!

  Sedan ville jag ju göra dig uppmärksam på en ny kollaborativ litteraturblogg, Konsonantmylla.com.

  Tjing, tjing.

  SvaraRadera
 3. erika: ja, det blir nog snyggt i hyllorna om expressen-böckerna får stå samlade. Men avsteg från bokstavsordningen... nej, så långt vill jag inte sträcka mig! Ser i st fram emot att få njuta av tonåringens bokhylla senare. (Även om han i går smått förskräckt började räkna på vad hela samlingen skulle kosta.)

  mathias: nej, men jag uttryckte mig kanske otydligt. Jag sorterar skönlitterära böcker i bokstavsordning efter författarens efternamn. Ingenting annat! Och tack för länktipset! Ska ta en närmare titt på din Konsonantmylla.

  SvaraRadera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...