onsdag, april 29, 2009

Krim-alfabetet: A

Ny, spännande bokutmaning, denna gång från Paperback Lover. Lista en kriminalroman du gillar, en krim-författare du gillar och en kriminalroman du vill läsa på varje bokstav i alfabetet. Här är mitt bidrag för bokstaven A:

Bok: Amokspiel – Sebastian Fitzek
Den andra boken jag läste av Fitzek efter att ha blivit helt tagen av hans Die Therapie (som kommer att presenteras under någon annan bokstav). Amokspiel kunde förstås inte riktigt leva upp till den, men det är ändå en spännande thriller om en galning som tar en hel radioredaktion med besökare som gisslan. Gillade den krisande gisslanförhandlaren Ira, som får avbryta ett självmordsförsök för att börja jobba i stället.

Författare: Karin Alvtegen
Känd för sina S-böcker, Skam, Skugga, Svek, Skuld och Saknad, som är min favorit – hittills, för jag har inte läst alla de andra. Saknad handlar om uteliggaren Sibylla, som en natt råkar befinna sig på fel plats vid fel tillfälle och plötsligt måste fly från polisen. Tur att hon känner till alla smarta gömställen sedan tidigare!

Vill läsa: Amagansett – Mark Mills
En kriminalroman som har stått på min läslista ganska länge. Ouppklarade dödsfall i sömniga små hålor på amerikanska östkusten är verkligen min grej.

2 kommentarer:

  1. Spännande med tyska bidrag till alfabetet. Just Saknad blev jag väldigt förvånad när jag såg den engelska översättningen, "Missing". Jag hade alltid trott att det var Saknad som i den känsla man känner. Alltså att den engelska översättningen skulle vara "Loss". Märkligt sånt där. Alvtegen kommer dyka upp hos mig på en annan bokstav. Kul att du hängde på så snabbt!

    SvaraRadera
  2. Paperback Lover: det lär nog bli en hel del tyska i mitt alfabet! Det ska bli spännande att se om jag kommer att komma på böcker och författare till varje bokstav - förmodligen inte, men det gör ju inget. Kul initiativ!

    SvaraRadera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...