onsdag, juni 10, 2009

Krim-alfabetet: G

Bok: Gräshoppan – Barbara Vine
Gastkramande thriller om elektrikern Clodagh, som tillsammans med bäste vännen en gång i tiden ägnade sig åt att klättra upp i kraftledningsstolpar. När vännen miste livet i en tragisk olycka skickades Clodagh bums till släktingar i London. Där var det meningen att hon skulle plugga vidare, i stället börjar hon umgås med ett gäng ungdomar som roar sig med att klättra omkring på hustaken och då kan man få se saker… Min recension.

Författare: Elizabeth George
Amerikansk deckarförfattare med förkärlek för allt det brittiska skriver om ännu ett av deckarvärldens alla udda par, kriminalinspektör Thomas Lynley och hans assistent Barbara Havers. Jag följde intresserat serien när den började komma ut, med Pappas lilla flicka, Saknaden efter Josef m fl, sedan har det väl bara blivit några titlar till.

Vill läsa: Geografens bibliotek – Jon Fasman
Ännu en bok som utspelar sig i en liten sömnig stad i New England, se Amagansett. Om en journalist som får i uppdrag att skriva en dödsruna över en professor, plus en hopp-i-tiden-parallellhistoria om en tjuv som på 1100-talet stjäl femton föremål från ett palats. Lite Dan Brown, tror jag. Har någon läst?

4 kommentarer:

 1. Jon Fasman var ny för mig. Intressant samling där.

  SvaraRadera
 2. PBL: Fasman är ny för mig också, hoppas någon som har läst honom kan berätta lite mer!

  SvaraRadera
 3. Jamen Gräshoppan!
  Det är så bra med dig, du skriver så att jag kommer ihåg gamla böcker och varför jag gillade dem.
  Men jag förstod aldrig hur man skulle uttala Clodagh.

  SvaraRadera
 4. snowflake: tack, det var roligt att höra! :-) Jag är rädd för att jag uttalar Clodagh ungefär som det stavas. Men det kanske å andra sidan är helt rätt!

  SvaraRadera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...