fredag, augusti 16, 2013

Halvbrodern på SVT

För elva år sedan svepte den norske författaren Lars Saabye Christensen in i mitt liv med Halvbrodern, en fantastisk släktkrönika om tre generationer i Oslo - mormor, mor och så dottern som kommer att få två söner, Fred och Barnum, som är bokens berättare. En fantastisk, tankeväckande berättelse, om saknad och längtan, om rötter och familjen, en bok som skildrar livets mörka och ljusa sidor både livfullt och gripande - min recension).

Med start på måndag den 19 augusti visas nu filmatiseringen av Halvbrodern i SVT 1, i åtta delar. Det ska bli riktigt spännande! Har du läst boken? Ska du se teveserien?

4 kommentarer:

 1. Tack för tipset! Jag har aldrig läst Saabye Christensen men varit nyfiken på honom länge. Han är en sån författare som jag tror att jag skulle gilla, liksom. Perfekt att den går på svt så att jag kan kolla när jag vill och slipper hålla reda på tv-tider. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du blev intresserad! Jag har gillat det jag har läst av honom, se etikett Lars Saabye Christensen för recensioner. Håller med dig om svt, jag skulle förmodligen aldrig se på teve om det inte fanns play ;)

   Radera
 2. Anonym08:39

  Nu har jag precis sett sista delen av serien. Lite konfunderad över slutet och Freds sista replik. Vad tyckte ni om TV-seren jämfört med boken?

  /Martin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har några avsnitt kvar (tack svtplay som låter dem ligga uppe så länge!) och det var ett bra tag sedan jag läste boken så när det gäller slutet har jag inte så mycket att säga tyvärr.

   Men av det jag har sett tycker jag att det är en riktigt bra filmatisering av en bok jag älskade!

   Radera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...