onsdag, september 11, 2013

Ny chans för Väggen

I november kommer en efterlängtad nyutgivning från förlaget Thorén och Lindskog, en intressant dystopi som firar 50 i år, Väggen - Marlen Haushofer. Så här ser det nya omslaget ut, ett porträtt av författaren själv. Väggen är den första boken i förlagets moderna klassikerserie!

En kvinna ska tillbringa några dagar i en stuga i bergen med sin kusin och hennes man. Strax efter att de kommit fram, åker paret till närmaste by men de kommer aldrig tillbaka. När kvinnan går ut för att leta efter dem, stöter hon emot en osynlig vägg, bakom vilken allt är dött - djur, människor, allt stelnat som vore de statyer. Kvinnan förstår att en katastrof har drabbat världen och att hon är den enda överlevande. Eller är det tvärtom?

Tyvärr har jag ännu inte lyckats se filmen, Die Wand, men får göra ett nytt försök.

6 kommentarer:

 1. Låter som en typisk knepig österrikisk bok :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hi hi! Ja, mycket knepig och helt underbar :)

   Radera
 2. I vilket fall som helst: Måste läsas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, gör det, och hoppas du gillar! Boken har länge varit en favorit för mig, mycket spännande med så många olika tolkningsalternativ.

   Radera
 3. Ah, den är en av mina favoriter också....fick tips om den för många år sen av en brevvän, såg den på ett loppis och köpte den och har läst den med stor behållning. Upplevelsen sitter kvar länge i maggropen, suggestiv och kuslig med smak av hallon.
  Sen läste jag om de olika tolkningarna och blev ännu mer intresserad. Den finns som film också från 2012. Har någon sett den tro? Har svårt att tro att den kan fånga stämningen men skulle ändå vilja se den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilket fint läsminne, violen, tack för att du berättar! Filmen kom så klart aldrig till min lilla/halvstora stad, har inte sett till den på dvd heller men skulle gärna vilja se den. Boken har jag läst så många gånger att den nog inte skulle påverkas av en eventuellt mindre bra filmatisering.

   Radera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...