måndag, mars 17, 2014

5/10: Heja, heja!

Heja, heja, ja, vilken bok skulle passa bättre för att få fart på ett läsmaraton igen? Maraton är alltså något jag enbart pysslar med när det gäller böcker, jag är ingen löpare, även om jag gärna tränar allt från gym och spinning till dans och yoga, varvat med mer eller mindre raska långpromenader. Jag har faktiskt svårt att tänka mig något mer motbjudande än att träna inför och sedan i ett svep springa 42 195 meter och den uppfattning lyckas inte ens Martina Haag ändra på.

Heja, heja! handlar (tyvärr?) inte så mycket om hur man kommer i gång med att springa, om det nu inte är precis så lätt som författaren beskriver, att man första dagen ger sig tusan på att springa i t ex tolv minuter, nästa dag bestämmer man sig för att öka på en minut till tretton minuter osv. Mest berättar hon om de olika loppen hon har sprungit och det är ju ... ssssnaaaaarrrrkk.

Med tanke på hur det har gått känns det lite olustigt att läsa den sista sidan i boken, med en dialog mellan Martina och hennes dåvarande make, något om att det kan vara dåligt för äktenskapet att inte stötta sin fru när hon springer. Ett genomgående tema i boken är nämligen att hela övriga familjen Haag, en man och fyra barn, bara vägrar komma och titta och heja på Martina när hon springer. Heja, heja! är Martina Haags sjunde bok. Blir den åttonde en skilsmässoskildring ...?

Läsmaraton: bok 5/10

8 kommentarer:

 1. Hihi, kul bok att ha med i läsmaratonet, även om den inte visade sig vara någon höjdare :) Jag är också halvvägs, men just nu går det trögt av avsluta de böcker jag påbörjat - det återstår ju en hel del tid så jag har dock gott hopp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tänkte att den kunde bidra till den rätta stämningen :) Och visst har vi gott om tid på oss, det här klarar vi, heja, heja!

   Radera
 2. Jag är väldigt förtjust i Haags sätt att skriva och gillade Heja heja, men jag kan ju inte säga att jag anser det vara så lätt att börja jogga som hon beskriver det...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar henne också, har läst mycket av det hon skrivit. Missångerträsk är min favorit så jag tror jag föredrar romanerna framför krönikorna. Men någon joggare blir det aldrig av mig ;)

   Radera
 3. Anonym09:42

  Är också klar med min femte bok. Och jag har gott hopp om att faktiskt klara den här utmaningen :).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra jobbat! Ja, så klart vi kommer fixa det, heja, heja!

   Radera
 4. Anonym07:56

  Jag har gillat Martinas andra böcker av flera skäl. Den här tycks inte falla kritiker i smaken. Kanske hoppar jag den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var inte så dålig att jag slängde den i väggen, men den gav inte heller så mycket. Du kan säkert hoppa över den!

   Radera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...