torsdag, maj 15, 2014

Tysk torsdag: tyska e-lån. Kostenlos!

Ich liebe Bibliotheken! Och numera också Goethe Institut Schweden. Där kan alla som är registrerade låntagare låna tyskspråkiga digitala medier, som e-böcker, e-ljudböcker eller e-tidningar. Anmäl dig här! Efter en tid kommer du få din pinkod via mejl, då loggar du in och kan sedan börja kika runt i det digitala biblioteket.

Ett antal klick senare har jag valt min bok och kan i appen Bluefire Reader börja läsa Flut und Boden - Per Leo, som nominerades till bokmässans pris i Leipzig i år, på min iPad. Tjänsten fungerar i ett år från och med din anmälan och för att fortsätta låna efter det måste du fylla i en ny ansökan.

Andra som läser och pratar tyskspråkig litteratur i dag:

Sanna - tar en promenad med hunden

12 kommentarer:

 1. Men så trevligt, och lite pinsamt att jag inte håller mig uppdaterad. Jag har faktiskt jobbat där som bibliotekarie i ett år :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Omöjligt att hålla koll på allt :) Ja, det var verkligen en riktigt trevlig överraskning, nästan lite för bra för att vara sant ;)

   Radera
 2. Men å vilket bra tips!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet, helt galet bra!! :)

   Radera
 3. Takk for supert tips! Goethe-instituttet her i Oslo har samme tjeneste. Jeg har registrert meg ... nuhh :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vilken tur, det är verkligen en fantastiskt fin service! Hoppas du hittar någon god läsning :)

   Radera
 4. Så bra. Jag som klagade på detta här i tysk torsdag för några månader sedan. Superduper. Ska ta till mig det när jag orkar börja läsa igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är helt klart värt att testa, verkar vara ett riktigt bra utbud.

   Radera
 5. Anonym20:16

  Hurra och danke schön! :D

  SvaraRadera
 6. Bitteschön! Absolut värt ett stort hurra :)

  SvaraRadera
 7. Åh, om en ändå kunde läsa på tyska ... Just nu känns det iofs lite som att jag läser på tyska eftersom min danska bok är skriven innan de slutade med alla komman (tyskt inflytande, jag vet inte hur det ser ut i Tyskland idag) och stor bokstav på alla substantiv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rätt fint att kunna läsa på danska också! Intressant m språkliga likheter, jag är lite partisk när det gäller stor bokstav på substantiv, det borde vi fortsatt med :)

   Radera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...