tisdag, april 15, 2014

Grattis Donna!

Jag brukar inte bry mig så mycket om det amerikanska Pulitzer-priset, men när allas vår Donna Tartt tar hem det för fiction är det värt några rader ändå. Instiftat 1917 till minne av journalisten och tidningsmannen Joseph Pulitzer delas det varje år ut i 21 olika kategorier. När det gäller skönlitteratur ska verket behandla det amerikanska livet och bland tidigare pristagare finns mina favoriter Anne Tyler, Annie Proulx, Carol Shields, Jhumpa Lahiri.

Och nu Donna Tartt. Jag tycker ju att alla som lyckats läsa ut The Goldfinch är värda ett eget litet pris, det var en bok jag älskade och hatade (min recension). Grattis Donna, nästa gång (2024?) hoppas jag på mindre Dickens ...

8 kommentarer:

 1. Kul, fastbannars kan man inte ha koll på alla...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är omöjligt. Jag försöker hålla koll på det stora tyska bokpriset, Man Booker och Nobel förstås.

   Radera
 2. Jag är inte riktigt sams med Tartt. Gillade inte någon av de två tidigare speciellt mycket, så jag tror inte att denna blir läst. Men jag har förstått att många uppskattar henne och priset är säkert välförtjänt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, då kan du säkert hoppa över dessa drygt 700 sidor, det finns ju mycket annat att läsa :)

   Radera
 3. Nu är ju du inte poettanten, men jag tycker det var skoj att man gav poesipriset till Vijay Seshadri. En rätt speciell poet, men jag tror han kan falla dig i smaken lite om du uppskattade Durs Grünbein.

  Allt är verkligen inte bra, men här är två av honom som jag gillar och tror du gillar:
  Bright Copper Kettles - http://www.poetryfoundation.org/poetrymagazine/poem/240830
  Three Persons - http://www.poetryfoundation.org/poetrymagazine/poem/240834

  Vill du ge dig på något längre så tipsar jag om The Long Meadow: http://www.poetryinternationalweb.net/pi/site/poem/item/18431

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fint att du är poetpojken! Har du något att låna ut? Det fanns inte mycket i nätbokhandlar iaf, o inget översatt till svenska. Efter en första genomläsning gillade jag Bright Copper Kettles = enklast ;)

   Radera
 4. Jag har fortfarande inte bestämt mig för om jag vill läsa Steglitsan eller inte... De flesta som har läst den verkar vara helt kluvna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ville absolut läsa, eftersom jag läst och tyckt om hennes två tidigare romaner. Men jag är en av de kluvna och jag förstår din tvekan, Steglitsan är onekligen ett projekt.

   Radera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...