torsdag, september 11, 2014

Tysk torsdag: korta listan

Nix, ingen Saša Stanišić på den korta listan till årets Deutscher Buchpreis, som jag försökte gissa mig till senast. Däremot kan jag pricka in 3/6 lästa av de nominerade författarna. Eller kanske 2 1/2, för boken jag läser just nu är med på listan, Panischer Frühling - Gertrud Leutenegger: ett vulkanutbrott på Island förlamar flygtrafiken i hela Europa och i ett London som verkar avskuret från övriga världen köper berättarjaget de hemlösas tidning av en ung man. De börjar prata, om sina förluster och förhoppningar ...

Ein zutiefst bewegender Roman über die eruptive Kraft der Erinnerung, die Suche nach der verlorenen Zeit. Über das Wiederfinden der eigenen Geschichte in einem anderen Menschen.

Samtliga sex finalister:

Panischer Frühling - Gertrud Leutenegger
April - Angelika Klüssendorf
Pfaueninsel - Thomas Hettche
3000 Euro - Thomas Melle
Kruso - Lutz Seiler
Der Allesforscher - Heinrich Steinfest

4 kommentarer:

 1. Tack ! Jag har varit så dålig på det tyska under lång tid nu- det är dags att ta tag i "Tysk torsdag" igen. April av Klüssendorf känns lite som ett måste.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv, roligt att du läser o kommenterar! Det tyska får/vill jag inte släppa, men annars har det varit ganska dåligt m läsning o bloggande under hösten än så länge ... Jag har inte läst Flickan/Das Mädchen än, så börjar med den, men sedan blir det April så klart.

   Radera
 2. Hva syns du om Leutenegger? Har ikke lest den enda. "Kruso" syns jeg er utrulig spennende, bare jeg slipper å møte "der Lurch" i virkeligheten...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker mycket om den, har hittills läst halva men ska försöka hinna med att skriva om den till nästa Tyska torsdag. Ett vackert och lättflytande språk, så mycket kan jag säga i alla fall :)

   Radera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...