tisdag, augusti 15, 2006

Ur arkivet

Snart firar Bokringen nio år på nätet (23 augusti. Lägg champisen på kylning redan nu!) Jag har lite märkligt nog ingen aning om hur länge Bokmosters Blandning har funnits, men ett av arkiven börjar i alla fall i januari 2002. Egentligen har det nog alltid funnits någon slags loggbok om boknyheter på Bokringen, men var de texterna finns just nu har jag heller ingen aning om. Om jag nu alls har sparat dem. Här är i alla fall lite av det jag hittade i arkivet för 2002:

020128
Lotta-böckerna! Nu när lillan i huset också hittat dem i bokhyllan känns det helt befogat att lägga ytterligare några till samlingen. Internetbokhandeln hade ett gäng till försäljning (17 st närmare bestämt) och eftersom listan innehöll flera böcker vi saknade, gick det som det gick. Beställningen är på väg!

Senare
Dagen vi alltid vetat skulle komma är här. Världens bästa sagotant, Astrid Lindgren, avled i dag i sitt hem, 94 år gammal. Barnen reagerar som barn gör, spelar cd:n med Pippi-sången och Idas sommarvisa, bläddrar i de gamla (undanplockade) bilderböckerna, läser om Karlsson på taket och vi tittar på nyhetssändningarna och pratar om vilken som är den allra, allra bästa och varför hon aldrig fick Nobelpriset. De älskade böckerna lever vidare. Astrid Lindgrens egen hemsida

020130
Och exakt hur bra är egentligen Jamie Oliver, Den nakna kocken? Den berömda kokboken lämnade mig ganska kall och teveprogrammen som var så kul först, gör mig nu lite illamående med wicked handkamera och this old bowl. Och den där damen! Vem är hon? Men! Rockkockens helt suveränt enkla och jättegoda recept på varm färskpotatissallad med olivolja, pressad citron och dill (just så enkelt) är ändå väl värt vad kokboken kostar (just så jättegott).

020422
I posten idag: Bokringen - läsarnas navigatör på Internet. Om böcker och läsning på 62 nätplatser, av Petra Söderlund, Litteraturvetenskapliga institutionen, Uppsala universitet.

Den typiske nätplatsägaren i Bokringen är en kvinna kring 30 år som i första hand läser och tipsar om böcker som förekommit på bästsäljarlistorna för litet mer än ett år sedan. Hon får information om böcker att läsa från skilda håll, hon både sträckläser och läser om böcker, hon tilltalas av spännande böcker där hon kan identifiera sig med huvudpersonen, där miljöbeskrivningarna är målande och känns autentiska, hon vill att en bok ska ha ett lättflytande språk och den får gärna vara rolig. Hon läser främst romaner och sällan eller aldrig diktsamlingar.

Känner du igen dig?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...