torsdag, februari 16, 2012

Die Wand

Nu blir det kanske trots allt dags att börja ge ut den österrikiska författaren Marlen Haushofers Väggen igen!

Det ska nämligen bli film av denna spännande roman från 1962 (Science fiction? Psykologisk thriller?) om en kvinna som ensam i en jaktstuga i alperna upptäcker att hon är totalt isolerad från omvärlden genom en tjock men osynlig vägg, Die Wand.

I huvudrollen ses en av Tysklands populäraste skådespelerskor, Martina Gedeck från bl a De andras liv och Der Baader Meinhof Komplex. Kommer till biograferna i höst.

6 kommentarer:

 1. Det var verkligen en glädjande nyhet. Då kanske boken kommer i nytryck och filmen så småningom som DVD!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kom ju så lägligt också, med tanke på vår diskussion nyss :) Tycker också att boken borde komma i nytryck, även om filmen nog inte går upp på biograferna här.

   Radera
 2. SPÄNNANDE! Och Stephen King var förmodligen heeeeelt ovetande om denna roman när han skrev sin bok med samma tema för några år sen (älskade konceptet men kom bara några hundra sidor innan jag gav upp, eventuellt dags att försöka igen). Och om det nu ska bli film så bara MÅSTE det bli nyutgåva, och då bara MÅSTE jag köpa den. Joråserru.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det MÅSTE du självklart :) Men King, har inte försökt med Under the Dome, men har börjat misstänka att han passar mig bäst i filmform ... Def inte i svensk översättning! Så Haushofer framför King, alla gånger!

   Radera
 3. Den börjar snart som radioföljetong om man inte orkar vänta på boken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vilket bra tips! Kollade upp det nu o såg att det börjar redan 20/2. Kul!

   Radera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...