torsdag, juli 18, 2013

Hösten på Brombergs

Efter Chris Cleaves Little Bee (min recension, omslagen går på samma tema f ö) ser jag fram emot att läsa nytt från honom i augusti. Guld handlar om Kate och Zoe som lärde känna varandra när de blev antagna till ett träningsprogram för velodromcykling. Sport i bok, en bra gren!

Nu är de trettiotvå år gamla och står redo för sin sista och största tävling, OS i London 2012. Båda vill desperat vinna guld - och mer än att bara vinna en medalj står på spel. Kate har en mer naturlig begåvning, men omständigheterna i hennes liv gör det svårt. Hennes åttaåriga dotter Sophie har haft leukemi och familjen fasar för ett återfall av den sjukdom som nästan blev hennes död tre år tidigare.

Hatties liv - Ayana Mathis (augusti) har fått Oprah Winfrey i spinn: "Jag kan inte minnas när jag senast läste något som rörde mig på det här viset, förutom Toni Morrisons verk", säger hon. Originaltiteln är The Twelve Tribes of Hattie, tolv olika röster skildrar en mors stora styrka och en hel nations resa.

Amerika på 1920-talet. Den femtonåriga flickan Hattie Shepherd lämnar Georgia och flyttar till Philadelphia i hopp om ett bättre liv. Hon gifter sig, men hennes äktenskap blir en besvikelse och Hattie får ensam ta ansvar för familjen. Hon föder elva barn och uppfostrar ett barnbarn. Hon ger dem en sträng uppfostran. Hon vill förbereda dem inför de svårigheter de kommer att möta senare i livet i en hård och tuff värld.

Utsuddade spår - Dror Mishani, även den i augusti, är en debut, den första delen i en serie om den israeliske kommissarie Avraham Avraham.

Tonårspojken Ofer försvinner spårlöst från ett lugnt förortsområde utanför Tel Aviv. Det finns ingen synbar förklaring till hans försvinnande och inga som helst spår. Kommissarie Avi Avraham får fallet på sitt bord.

Ju mer Avraham får reda på om pojken, desto mer förvirrad blir han. Hans främsta ledtråd är Ofers granne och privatlärare Ze’ev Avni. Men kommer grannens underliga berättelse att hjälpa utredningen framåt? Eller är han själv inblandad på något sätt?

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Det hoppas jag!

   Radera
  2. aha, en Oprah-välsignad bok! jag blir intresserad.

   Radera
  3. Moi aussi! Tror jag kan gilla det upplägget, med flera olika berättarröster.

   Radera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...