söndag, juli 21, 2013

Senaste ...

Utlästa boken: Nära hem - Alice Munro

Påbörjade boken: påbörjar böcker till höger och vänster nu under sommaren - en bok till stranden, en i handväskan, ett par e-böcker på resa, en tegelsten hemma i soffan/sängen ...

Höjdaren: Nära hem - Alice Munro, noveller hämtade ur samlingar som tidigare publicerats på svenska (Jupiters månar, Kärlekens vägar samt Äpplen eller apelsiner). Hon är så bra att jag blir helt matt.

Besvikelsen: Var man - Torbjörn Flygt. Denna kortroman lät intressant - vad innebär det att vara pappa och man? Vad händer om någon hävdar sin rätt till barnet man har fostrat som sitt eget? Jag gillade Verkan (min recension) och Underdog (min recension), men den här kortromanen tyckte jag bara var tråkig.

Lånade bibloboken: Ian McEwan...
Inköpta boken: Der Nachtwandler - Sebastian Fitzek, The Séance - John Harwood. För om man inte fick köpa böcker på världsbokdagen fick man tydligen göra det när man har semester, hurra!

Bokcravingen: jag vill fortfarande ha alla böckerna på min världsbokdagslista.

Lästa meningen: Den här sortens hämnd närmare bestämt: att långsamt, oändligt metodiskt och utstuderat låta mig förstå att han är mig på spåren … revenge is a dish best served cold … låta mig ana att han vet var jag finns, och sedan med små, små medel skrämma mig över kanten till ett nervsammanbrott, innan han slutligen … ja, innan han vad då? Håkan Nesser gör det igen i Levande och Döda i Winsford, sommarföljetong i SvD.

2 kommentarer:

 1. Anonym19:56

  Nära hem har stått i bokhyllan i flera år. Jag förstår inte varför den förblir oläst. Det får väl snart bli ändring på det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det tycker jag :) För mig var det en bok att läsa lite i taget, en novell åt gången för de är så otroligt innehållsrika och ger så mycket att fundera på. En fantastisk författare!

   Radera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...