torsdag, december 26, 2013

Bokväggen. Ett projekt i fem delar

Under hösten har jag hållit på med ett projekt kallat Bokväggen och bara ett par timmar innan julbesöket var på plats blev den klar. Så här gjorde jag:

Del 1. Förberedelser
Med inspiration från Spineless Classics bestämde jag mig för att tillverka en egen skräddarsydd bokvägg med citat och kanske ett par bilder från böcker och författare som betyder något extra för mig. Från början hade jag tänkt integrera min kylskåpspoesitavla, men såg snart att den inte skulle passa in i helheten. (Och den där Spineless Classics-tavlan jag drömde om blev faktiskt överflödig!)
 
Del 2. Ramslakt
Jag visste att jag ville ha svartvita utskrifter på en stor vit och tom vägg över min vackra kökssoffa och kom fram till att trärena ramar skulle passa bäst, som en varmare kontrast. Det var både positivt och negativt. Negativt för att de flesta prisvänliga nytillverkade ramar redan är färdigmålade i svart eller vitt, positivt för att det finns en hel del att hitta i second hand-butiker. Hela familjen engagerades och på ett par dagar tömde vi stadens butiker på träramar :)
 
Del 3. Utskrifter
Nu kunde det roliga börja! Vilka citat och författare skulle få representeras på min bokvägg? Några var självklara - Tomas Tranströmers Storm, ett favoritcitat ur Much Ado About Nothing, något av Emily Dickinson, Jane Austens siluett ...
 
Del 4. Planering
Bokväggen börjar ta form på det stora bordet och jag vågar till sist spika upp ett par av tavlorna på prov. Jag bestämmer att Shakespeare får bli mittpunkten jag kommer att utgå ifrån.
 
Del 5. Resultatet
Klart! En salig blandning av korta och långa citat, bokiga bilder och uppmaningar. Och det bästa av allt är att väggen antagligen kommer att växa ytterligare!
 
Till sist, en luguber detaljstudie ...

14 kommentarer:

 1. Ooooooooooh! MYS!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Äntligen klart, såg på insta att jag lagt upp första bilden för sju veckor sedan, haha! Men varför stressa liksom?

   Radera
 2. Vad fint det blev/blir!!! God fortsättning!

  SvaraRadera
 3. Anonym19:41

  Så vackert! Fantastisk idé!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vielen Dank! Jag är mkt nöjd :)

   Radera
 4. Är väldigt svag för siluetter själv. Vem är din siluett av?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska vara Jane Austen, så jag hoppas det stämmer :)

   Radera
 5. men åååh, så fint! du förstår nog vilken luguber detalj jag särskilt uppskattar : )

  SvaraRadera
 6. Vad fint! Ska nog fundera på en egen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vad kul! nu känner jag som Ernst ungefär ;)

   Radera
 7. Jättekul projekt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var verkligen roligt att pyssla och som sagt, ett projekt som kan växa. Min vägg är stor ;)

   Radera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...