tisdag, juni 03, 2014

Hösten på Modernista

Förutom en snyggokatalog erbjuder Modernista förlag många intressanta godbitar till hösten. Och det är ju den årstiden vi alla längtar efter just nu, eller hur? (Svar: ja.)

Efter Onda flickor (min recension) känns Alex Marwoods nästa, Hyreshuset (augusti) som ett måste. Detta hus ligger i södra London och samtliga sex hyresgästerna har tydligen något skumt att dölja. Jag kommer direkt att tänka på Rottweilern - Ruth Rendell (min recension) och är Hyreshuset något i den stilen har vi en vinnare!

Collette är på flykt från sin före detta chef. Minderåriga Cher är på rymmen från ett barnhem. Thomas försöker bli vän med alla sina grannar; det tycks bara göra honom mer ensam. Hossein är en attraktiv men tillbakadragen iransk flykting. Och så Vesta, som finns där för alla och verkar känna till allt som pågår i huset. Eller åtminstone trodde hon själv det. En natt inträffar en fruktansvärd olycka som tvingar de sex att ingå i en allians. Men en av dem är en mördare. En person som är mycket skicklig på att dölja sitt tidsfördriv. Och som nu närmar sig sitt nästa offer.

Och så en klassiker, i augusti är det dags för Virginia Woolfs essäsamling Ett eget rum & andra essäer i Jane Lundblads översättning.

Ett eget rum [1929] kan läsas som en eller som sex olika essäer, berättad(e) ur ett intimt förstapersonsperspektiv. Faktisk historia blandas med berättelse och memoar. Men det allra mest revolutionerande med den var tilltalet: boken är skriven av en kvinna för kvinnor. Manliga läsare tvingas läsa med kvinnors ögon i en total invertering av den traditionella manliga blicken.


4 kommentarer:

 1. Läste också Onda flickor när den kom, Hyreshuset känns ju helt klart intressant därmed!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, verkligen, ser fram emot att bli livrädd igen ;)

   Radera
 2. Trevligt. Onda flickor var inte så dum, ska bli intressant att läsa den här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har höga förväntningar!

   Radera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...