måndag, augusti 13, 2007

Bokfemman v 32

Äntligen. Det finns väl inget som första dagen på jobbet efter semestern som gör att man får såna här saker ur händerna. Bokfemman v 32: utländska författare. Nämn dina 5 favoriter - böcker eller författare - av utländsk litteratur (EJ US eller UK!).

Malin hade själv en bra lista, med flera av mina favoriter - Krönika om ett förebådat dödsfall av Gabriel Garcia Marquez, Onåd av J. M Coetzee (Sydafrika), Fröken Smillas känsla för snö av Peter Hoeg (Danmark). Här är min femma:

Tyskland - ett självklart land med tanke på mitt pågående läsprojekt. De böcker av Christa von Bernuth (Die Stimmen, Untreu) som jag har läst har jag tyckt om. Ingrid Noll och Sebastian Fitzek skriver också spänningslitteratur.
Norge - Jo Nesbø, den norske deckarförfattaren, vars böcker om Harry Hole har blivit ett måste för mig. Lars Saabye Christensen också (Halvbrodern, Maskrosfamiljen, Modellen).
Indien - Arundhati Roys De små tingens gud är en stor favorit, precis som Salman Rushdies Midnattsbarnen.
Portugal - José Samarago vill jag gärna läsa mer av. Blindheten var en läsupplevelse.
Colombia - sist men absolut inte minst Gabriel Garcia Marquez, Krönika om ett förebådat dödsfall, Kärlek i kolerans tid, Hundra år av ensamhet...

(Kanada - Margaret Atwood. Min husgudinna. Ann-Marie MacDonald: På dina bara knän och Fågelvägen. Kanada är ju vare sig US eller UK, men får ändå hamna inom parantes. Den här gången.)

2 kommentarer:

  1. Blindheten har jag på min lista också :) De små tingens gud har jag länge funderat på men har fått för mig att den är överskattad (vet inte var jag har fått det ifrån). Men det stämmer alltså inte antar jag... Jo Nesbø åker upp på min läslista.

    SvaraRadera
  2. e: överskattad, nja, det håller jag ju förstås inte med om. Spännande och intressant, med ett färgsprakande språk, snarare. (Fast visst har jag stött på läsare som inte gillat den...)

    Kul att Jo Nesbø hamnar på din lista! Gillar man krimi platsar han absolut.

    SvaraRadera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...