måndag, januari 01, 2001

Honey Moon

Amy Jenkins
HONEY MOON
Roman - Norstedts
[0]

Amy Jenkins skapade i slutet av 90-talet min all-time favoritserie Livet kan börja (This Life) för BBC och det var alldeles självklart att jag skulle läsa hennes debutroman. Så resonerar med all säkerhet många med mig och författaren fick tämligen omgående, med bara det första kapitlet av Honey Moon, ett fett tvåbokskontrakt. Titeln kommer dels av handlingen, dels huvudpersonen, en ung kvinna runt trettio med det helt osannolika namnet Honeymoon Hunt. Föräldrarna döpte henne efter när hon blev tillverkad, dvs på deras smekmånad. Systern heter för övrigt Venice = Venedig...

Snart står det klart att författarens första verk i bokform inte alls har något gemensamt med Livet kan börja. Här finns inte mycket av varken hetsigt Londonliv eller intressanta karaktärer i form av snygga advokater som trasslar in sig i kärleksaffärer. När jag väl kommit över den besvikelsen, kan jag ändå med lätthet börja tugga i mig denna honungssöta karamell. Det är Honey själv som berättar historien och därmed blir det inte mycket plats över till det som var ett av teveseriens stora plus. De andra personerna i handlingen blir inget mer än suddiga bifigurer, såväl de obligatoriska väninnorna som de trånade männen känns ganska platta och intetsägande.

Trånande män, jo, Honey har turen att bli uppvaktad av inte bara en fantastisk grabb, utan hela två stycken ligger framför hennes bröllopskalla fötter. Ska hon välja trygge och omtänksamme Ed eller spännande tvillingsjälen Alex, det är frågan som alltihop kretsar kring. (Nej, inga extrapoäng till den som gissar utgången av det dilemmat.) Honey Moon är en lättsam romantisk komedi som utspelas i bland annat Mexico och New York, en bok med en mängd helt fantastiska sammanträffanden, något för dig som gillade t ex Amandas bröllop och Cigarettflickan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...