lördag, januari 01, 2000

Amandas bröllop

Jenny Colgan
AMANDAS BRÖLLOP
Roman - Natur och Kultur
[0]

Vi som gillar den speciella "Bridget-Jones-genren" tycker om det här. Förlaget drar dessutom paralleller till filmerna "Fyra bröllop och en begravning" och "Notting Hill", så då förstår ni att vi snackar engelsk romantisk komedi, med en liten extra skruvning. Märkligt nog tänkte jag väldigt mycket på min späda ungdoms Jolly-böcker av Ingrid Bredberg när jag läste den här boken. Undrar just om det är någon som minns henne fortfarande...

Vår hjältinna är Melanie, en 26-årig singelpingla. Hon bor i London, delar lägenhet, arbetar så lite som möjligt, partar en hel del. Brutalt övergavs hon av snygge Alex, som for till USA för att bli rockstjärna, utan att berätta något om detta för sin käresta. Nu är han emellertid tillbaka och paret försöker lappa ihop sitt förhållande, om det nu fanns något sådant ens från början.

Mitt i allt detta hör barndoms(o)vännen Amanda av sig, hon är vacker, smal, framgångsrik och nu ska hon dessutom gifta sig med en slottsherre, Fraser. Han är söt och god och dessutom Mels gamla kärlek. Man måste bara hata henne. Amanda alltså. Fraser har en bror, Angus, som mer än allt annat vill sabotera bröllopsplanerna, eftersom han genomskådat Amanda som elak och manipulerande, men han behöver hjälp och Melanie blir indragen i intrigerna. Det blir förlovningsparty och möhippa och svensexa innan det till slut blir dags för bröllop. Pladdrigt, roligt, underhållande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...