måndag, januari 16, 2012

Tematrio - Skrivande svenskor


Berätta om tre läsvärda skrivande svenskor!

1. Den första kvinnan jag kom att tänka på var Barbara Voors, med många läsvärda titlar som Islossning, en roman med drag av spännande psykologisk thriller, precis som Sömnlös. När elefanter dansar är en litterär reseberättelse om Tanzania och framför allt Zanzibar, en färgstark reseskildring. I min SUB ligger just nu Fantomsmärtor, placerar den allra högst upp nu! Barbara Voors skriver också barn- och ungdomsböcker, precis som min nästa skrivande svenska:

2. Cilla Naumann. I cirklarna runt är en gripande berättelse om hur en människa påverkas av att hennes stadsdel förändras med byggdamm och grävskopor mitt på innergården. Annat läsvärt är den otäcka framtidsvisionen Fly samt Vad ser du nu, en intressant upplagd roman om en avundsvärd kvinna, eller kanske inte förresten?

3. Selma förstås, Lagerlöf, the one and only. Den första kvinnan i Svenska Akademien och den första kvinnan som fick Nobelpriset i litteratur. Att hon om några år försvinner ur våra plånböcker gillar jag inte! Svårt att välja någon favorit bland hennes böcker, men det är nog Kejsarn av Portugallien (1914) som ligger mig varmast om hjärtat.

8 kommentarer:

 1. Anonym15:13

  Ja, Selma, vår Selma! (löjligt stolt över att jag tog den efter fem, sex sekunder i fredagens På Spåret). Och Barbara Voors fr jag aldrig in i skallen att hon är svenska! Fattar inte varför. Och inte har jag läst något av henne heller!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att bli löjligt stolt över att man knäcker Vem är det? i På spåret är en så härlig känsla! Jag gjorde det också nämligen, och fort gick det :) Testa Barbara, hon är lite speciell, men fin!

   Radera
 2. Barbara Voors hamnade i min trio också! Riktigt bra, Cilla Naumann har jag inte läst. Spännande tips.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, gillar du Voors kanske det kan vara värt att prova Naumann också. Fantomsmärtor verkar väldigt stark och jag har väntat på rätt tillfälle att läsa den. Nu känner jag att det snart är dags!

   Radera
 3. Cilla Naumann är med på min lista också. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken bra smak du har! ;)

   Radera
 4. Selma är helt enkelt nummer 1!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lyran, jag kan bara hålla med dig!

   Radera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...