tisdag, september 11, 2007

Bokfemman v 37

Efter förra veckans tillfälliga chick lit-avhopp blev det lite lättare utmaning i den här veckans bokfemma. Veckans tema är kokböcker. Välj 5 favoriter bland både matlagning och bakning. Jag listar fem favoritförfattare som min kokbokshylla är full av.

Anna Bergenström. Har hur många böcker som helst av Sveriges bästa kokboksförfattare, men Kärlek, oliver och timjan och Under valnötsträdet är två av dem.
Cathrine Schück. Mer naturligt blev min inkörsport till GI-maten, men även Schück a la carte använder jag en hel del. Lättlagade och billiga och nyttiga maträtter. Det kan ju inte bli bättre.
Johanna Westman. Efter bl a härliga Första kokboken i världen och smarriga Första bakboken kom Italienskt. Flera av Johannas recept har blivit familjens favoriter och jag skulle t ex inte kunna tänka mig att baka andra bullar eller göra andra köttbullar än Johannas.
Nigella Lawson. Nigella kort och gott (med Elvis Presleys stekta jordnöts- och banansandwich!) och Nigellas sommarmat. Kokböcker lika vackra och roliga som Nigella själv.
Renee Voltaire. En bulle i ugnen fick vara med även i fackboksutmaningen.

3 kommentarer:

 1. Anonym13:24

  Hej!
  Kikade förbi för att titta på din bokfemma.
  Kul att se att du har Nigella Lawson med, det är min mellandotters favorit och den enda kokbok hon någonsin önskat sig (Nigella kort och gott).
  Ha det bäst!

  SvaraRadera
 2. Blev inspirerad av En bulle i ugnen förra gången du hade den med och köpte den. Har dock inte hunnit göra något ur den än men den verkar lovande.

  SvaraRadera
 3. bamsinnan: hej, roligt att du hittade hit! Nigellas kokböcker tillhör mina favoriter, inte alltid för receptens skull (även om de är ganska läckra. Som Elvismackan!), utan för att det är mysigt att sitta och bläddra i dem en stund. Din dotter har bra smak!

  e: men vad kul att du köpte den! Hoppas du rapporterar om ev testmatlagning. Några av våra favoriter är kycklingpyttipannan med rotfrukter, fiskburgare, zucchinifettucine med färsk tomatsås, olika dipper och sallader och drinkar, mmm.

  SvaraRadera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...