tisdag, april 03, 2007

Första kvartalet

Ja, hur går det egentligen med läsprojektet? Det där med att läsa fler böcker på engelska har inte gått lika bra som föresatsen att läsa minst en bok i månaden på tyska. Aktuell ställning: Engelska böcker 1. Tyska böcker 5.

Har inte börjat på april månads tyska än, men har efter mycket välkommet tips reserverat Krystyna Kuhns Fische können schweigen på biblioteket. Sortimentet här hemma börjar tyvärr tunnas ut lite nu. Jag har att välja på en ganska tunn tysk romance och en lite tjockare bok, Der Puppengraber av Petra Hammesfahr, som verkar bra, men nog kräver lite mer tid än jag har just nu. Hm.

5 kommentarer:

 1. Anonym12:08

  Lite fler tips, för det får ju inte bli så att du får slut på tysk litteratur att välja mellan!

  "Der Kindersammler" av Sabine Thiesler är bland det bästa jag har läst på länge. Storyn sträcker över många år och utspelas dels i Tyskland, dels i Italien. Som läsare förstår man snabbare än huvudpersonerna hur det hela hänger ihop, men det gör verkligen ingenting i det här fallet. Missa inte denna bok!

  Nästa förslag är "Mann ohne Makel" av Christían v. Ditfurth. Huvudpersonen är historiker, och blir indragen i ett mordfall där motivet ligger långt bak i tiden.
  Intressant handling, dock är huvudpersonen kanske lite "torr".

  Vill du ha något att skratta åt, och har rätt sorts humor kan "Vollidiot" av Tommy Jaud passa.
  En halvt misslyckad kille närmar sig 30, är singel, trött på sitt jobb osv. Dessutom har han en viss förmåga att ställa till det för sig...
  Den här måste man nog bläddra i innan man bestämmer sig, men den har tydligen sålt väldigt bra.

  Viel Spass!

  SvaraRadera
 2. Anonym12:14

  Äsch, jag glömde ju en annan "tjockis" av Petra Hammesfahr.
  "Die Lüge" har en väldigt osannolik grundförutsättning för storyn, helt orimlig egentligen, men accepterar du det så håller boken hela vägen. Ett identitetsbyte som heter duga...

  SvaraRadera
 3. Åh, tusten tack för alla fantastiska tips! Jag antecknar samtliga titlar. Utbudet på mitt lokala bibliotek är obefintligt, på stadsbiblioteket ett par mil längre bort skralt, så där hittade jag vare sig Thiesler eller v. Ditfurth. Står i alla fall i kö för Jauds Vollidiot nu. Med den titeln, ja, den måste jag ju bara läsa! (Hittade info om att just den boken har blivit film också, att den ska nå svenska biografer är kanske att hoppas på för mycket...) Jaha, nu får det nog bli ett besök på Bokus också! :-)

  SvaraRadera
 4. Anonym13:21

  Kul att göra någon glad!!
  Dessutom kryllar det ju inte av folk i Sverige som läser tysk skönlitteratur i original, så jag gjorde vågen när jag hittade din sajt. Jojo, vågen sittande vid skrivbordet... Tur att ingen såg mig :-)

  Men har du provat att handla via www.bol.de? Det blir tack vare de lägre bokpriserna ofta billigare än från Bokus, trots att frakten är dyrare. Jag väntar just nu på ett lass med 13 titlar, och frakten ligger på 8 Euro.

  Nej, en titel som "Vollidiot" går ju inte att missa. En kapitelrubrik som försmak: "Tall Latte Macchiato Armageddon" ?!

  Dags för lite mer stillsamt kaffe här.

  SvaraRadera
 5. Haha, vågen! Kul!

  Nein, jag menar nej, jag har inte beställt något hos bol.de eller någon av de andra tyska boksajterna än. Fast jag måste erkänna att jag har tillbringat eftermiddagen med att skapa en lång wunschliste hos bol.de, så det ligger i luften, s a s.

  13 titlar? Vilken lycka när paketet kommer! Jag vill också...

  SvaraRadera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...