torsdag, juni 12, 2008

Skräck!

Eftersom jag i späd ålder (nåja) blev avskräckt från Stephen King med Jurtjyrkogården som var så hemsk, så hemsk att jag inte vågade läsa ut den, förvånade jag mig själv med att plocka upp och sträckläsa Pestens tid härom... månaden. Visserligen var läsvalet en direkt följd av Cormac McCarthys Vägen, men ändå.

Vågar man sig på en fortsättning, måntro? Vilka av mr Kings alla böcker ska jag välja och vad ska jag springa omvägar runt på bibblan?

(Obs! Ny bloggetikett till författarens ära, dvs det är en genre jag inte brukar ge mig på.)

7 kommentarer:

 1. Hej!
  Du har ju Höstgärning, som inte alls är en skräckis. Den gjorde man film av också, Stand by me. Jag har också problem med när det är läskigt
  /Laila

  SvaraRadera
 2. Anonym16:40

  Som en King-fan måste jag ju rekommendera dig att läsa Carrie. Finns filmatiserad, men borde absolut inte ses innan man läst boken.
  Annars så finns ju hans nya serie Det mörka tornet. Första boken heter Revolvermannen och detta är då fantasy.
  Trevlig läsning! ;)

  SvaraRadera
 3. "Benrangel", helt klart. "Bag of Bones" på engelska. "Det" är också ett måste, likaså "Varsel", "Talismanen" (tillsammans med Peter Straub) och, om man gillar vampyrer, "Staden som försvann".

  SvaraRadera
 4. Den enda jag hittills har läst är "Pestens tid" och det är väldigt länge sedan.
  För ett tag sedan fick jag samma idé som du: läsa mera King men vad?
  Martina är en konsekvent kvinna; hon tipsade om "Det" även den gången och "Du är vad du läser"-Hans föreslog "Hearts in Atlantis".
  Inköpta men inte lästa än.

  Vi kan ju tandemläsa "Det" och sitta och skaka av skräck i takt, liksom :-)

  SvaraRadera
 5. Anonym22:43

  Man kan ladda ner Mackan Anderssons skräcknoveller på hans hemsida som pdf: www.mackanandersson.se
  De är lite ovanliga och underfundiga.
  Annars kan jag rekommendera "Undrens tid" av Nicholas Sparks. Men det är ingen skräckis, utan snarare en ganska rolig snyftare (låter konstigt, men det är sant). Man kunde läsa första kapitlet på förlagets hemsida www.exlibris.nu

  Annars äter jag mest jordgubbar :-) / Nilla

  SvaraRadera
 6. Tack, tack för alla tips!

  Problemet, eller vad man ska säga, med SK är ju att man har sett så många filmatiseringar (Carrie, Stand by me t ex). I bokhyllan står sedan tidigare ett par böcker, förutom Pestens tid också Varsel, Cujo, Staden som försvann (fast jag vet inte riktigt vad jag känner för vampyrer), Talismanen - medförda i boet av någon som inte är jag.

  Marianne, "Det" får jag kolla upp, Benrangel också förstås. Hu, vad har jag gett mig in på! ;-)

  SvaraRadera
 7. Anonym10:51

  Har läst det mesta av Stephen King. Bästa: Bag of bones (benrangel) Det enda bok jag någonsin kastat ifrån mig i ren förskräckelse. Underbart! Att få en sådan upplevelse av en bok är det bästa som finns..
  Hoppas du gillar den!

  SvaraRadera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...