onsdag, juni 04, 2008

Zurück?

Vad sägs om en liten tyskarapport? Läsprojektet har förstås tuffat på, även under internetledigheten.

Sabine Kornbichlers Klaras Haus var aprils tyska. Nina flyr från ett kraschat förhållande och hamnar på en liten ö, där hennes släkting Klara efterlämnat ett hus, en fristad för svåra tider. Tyvärr får hon inte vara ensam länge, för till ön och huset kommer också Ninas kusin Charlotte, vars liv inte heller blivit som hon tänkt sig. Den utåt sett lyckligt gifta fyrabarnsmamman har en hemlighet. Kvinnlig vänskap, efter en del diskussioner och sammandrabbningar.

Maj månads tyska: Charlotte Links Der fremde Gast. Am Ende des Schweigens var en lagom spännande psykologisk thriller, klart Minette Walters-inspirerad. Samma sak kan man väl säga om Der fremde Gast. Den unga änkan Rebecca har i sin stora sorg efter maken bestämt sig för att ta sitt liv. Faktiskt står hon i princip beredd att sätta i gång när det knackar på dörren till det stora huset i Sydfrankrike. En gammal vän kommer på besök och i släptåg har han ett ungt par. Vad är det som har fört dem hem till Rebecca? Svaret finns, som det brukar heta, i det förflutna. Charlotte Link skriver väldigt lättläst tyska, fler böcker av henne kommer säkert hamna i min SUB.

Läser just nu: Damals warst du still av Christa v Bernuth, tredje boken om kriminalkommissarie Mona Seiler, ni vet "den kvinnliga Wallander", som får ett läskigt fall på sitt bord. Någon nöjer sig inte med att döda, utan ristar dessutom in ord i de döda kropparna. Finns översatt till svenska, Då blev du tyst.

Jaha, då hörs vi om tre månader igen då? ;-)

4 kommentarer:

 1. Det blir fint, det. Två inlägg till före jul borde du ju fixa :-)

  Måste nog spana in Link och Bernuth snart.

  Jag passar på att rekommendera "Klassentreffen" av Simone van der Vlugt. Den är översatt från nederländska och en riktigt underhållande psykothriller.
  Håller just nu på med "Schattenschwester" av samma förf. Lite krypande stämning av obehag än så länge, klart lovande.

  SvaraRadera
 2. Ja, i en tid där alla andra stressar med att uppdatera flera gånger om dagen tänkte jag göra mig känd som Kvartalsbloggen! ;-)

  Link är väl en lättviktare, men som jag uppskattar för att jag får ett rätt bra flyt i läsningen. Bernuth är lite mer att bita i, rekommenderas.

  Tack för författartipset, ska kollas in!

  SvaraRadera
 3. Hej hopp!!
  Snubblade in på din blogg och skickar en hälsning från lilla mig. Saknar dig!!
  Kramar Efwa

  SvaraRadera
 4. Hej, hej "Medea"! Det var länge sen! :-)

  SvaraRadera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...