fredag, november 02, 2012

Bokpodden Lundströms Bokradio

Nej, nu ljög jag, Lundströms Bokradio är ingen bokpodd, även om jag lyssnar på den som podcast. Det är ett litterärt veckomagasin som man också kan lyssna på via webbsidan eller i direktsändning i P1 lördagar kl 08.05 eller i repris måndagar kl 18.05. Jag hänger den här gången inte med i bokcirkeln om Den store Gatsby - F. Scott Fitzgerald, men blir lite sugen på nästa cirkel då det blir Processen - Franz Kafka. Även om jag helst vill läsa den på tyska ;) Till första träffen på lördag den 17 november ska det första kapitlet vara läst.

+ en bra och blandad kompott med många intressanta gäster. Tar man bort bokcirkelns diskussion blir det även en bra längd på sändningen.
- förutom att SR återanvänt/snott namnet från bokpodden Bokradio, tycker jag det är otroligt irriterande att lyssna på "direktöversättningen" i intervjuer som t ex med Jeffrey Eugenidis. Jag fattar att det kan behövas, men ändå. Irriterande.

2 kommentarer:

 1. Processen av Franz Kafka är en av mina favoriter... ni läser väl nyöversättningen.
  http://www.bakhall.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. På Lundströms webbsida finns lässchema för båda varianterna. Själv vill jag ju gärna läsa på tyska, får se om/när jag hinner :)

   Radera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...