söndag, januari 01, 2006

Mitt vågräta liv

Chelsea Handler
MITT VÅGRÄTA LIV
Berättelser - Forum
[0]

Letar du efter en supersnygg blondin som älskar sex? Och som väldigt gärna vill berätta om sina mer eller mindre lyckade upplevelser i sängen? Vänd dig då med förtroende till den amerikanska skådisen och komikern Chelsea Handler. Hur känd hon är i Sverige har jag ingen aning om, men hon har i alla fall uppträtt som ståuppkomiker hos bl a Jay Leno och dessutom medverkat i en rad andra humorprogram i tv. Hennes debut i bokvärlden beskrivs av förlaget som en vågad och rolig rapport från sängkanten och det fick mig att tro att det kunde vara något i stil med Marian Keyes krönikor i Under täcket. Det var det inte, mer som Sex and the City, fast utan modekläderna då.

Chelsea Handler älskar män, i ungefär vilken form som helst, det märker man rätt snart. Engångsligg och längre förhållande är precis lika viktigt och behandlas lika kärleksfullt av författaren. Det som fick Chelsea att anamma sin egen sexualitet var lite otippat den gången då hon som sjuåring kom på föräldrarna under en het stund i sängen: Deras sätt att njuta av varandra fick mig att inse att det fanns mer i livet än makaroner och ost och The Brady Bunch. Eftersom Chelsea dessutom omger sig med ett par kompisar, den ena vildare än den andra, går det ganska hett till på boksidorna. Roligast är En bröllopssaga, där Chelsea tar med sig bögkompisen Nathan på sin mormonsysters bröllop, och Över bord, där hon tillsammans med sin rumskompis, en överårig oskuld, åker på sunkig havskryssning över nyår. Det kan bara gå illa.

Faktiskt är Mitt vågräta liv ändå en bok som även den som är ganska pryd av sig kan läsa utan att rodna, särskilt grovt blir det aldrig, vilket kanske en besvikelse för vissa. Den politiska korrektheten däremot, den är det värre med. Villigt berättar Chelsea om sin "svarta fas", då hon vant sig vid organ som aldrig var mindre än en barnarm och förklarar att det bästa med att ligga med en dvärg är att man kan ha sex med honom och sedan använda honom som huvudkudde. Humor ska man väl aldrig diskutera, men det här... tja. Som sagt, möjligen uppskattar man Mitt vågräta liv mer om man sedan tidigare känner till Chelsea Handler eller hör henne live, på en scen någonstans i USA. I bokform fungerar skämten bara sådär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...