torsdag, april 20, 2006

Höstens böcker, del 2

I brevlådan i dag: Albert Bonniers snygga höstkatalog.

Och och och Melissa Bank kommer med ny bok! (Ja, det är läge för hyperventilering nu.) För alldeles för många år sedan kom hennes fantastiska Flickornas handbok i jakt och fiske, en novellsamling att läsa om och om igen. Så bra är den. Hennes nya som kommer på svenska i höst heter Drömstället (The Wonder Spot), förhoppningsvis lika bra.

Dan Browns Digital Fortress får den svenska titeln Gåtornas palats, men jag väntar som sagt på tredje Langdon-boken i stället. Nytt också från Denise Rudberg, Matilde, och Hanne-Vibeke Holst, Kungamordet, en fristående fortsättning på succéromanen Kronprinsessan. Över gränsen är en spänningsantologi med bidrag från bl a Håkan Nesser, Mari Jungstedt och Arne Dahl. För varje såld bok går 30 :- till Läkare utan gränser.

En ny bok från Melissa Bank!

Uppdaterat: Ja då, fotografiet av Björn Ranelid är verkligen ljuvligt. Förmodligen vandrar han på sin egen strand utanför sitt nyinköpta hus vid Kiviks musteri. Han har en egen äppellund också. Jo, jag såg inslaget om hans kreativa rum (SVT, Go'kväll). Fast jag försökte kunde jag inte slita blicken från Det där bältespännet. Nej, men ni måste kolla själva. Hans senaste bok heter Hjärtat som vapen, förresten.

Åsa Larssons spänningsromaner, Solstorm och Det blod som spillts, har jag tänkt läsa, men det blir visst aldrig av. I höst kommer hon med sin tredje bok, Svart stig. Jag måste skärpa mig. Mer spänning: Mari Jungstedts Den döende dandyn, hennes fjärde bok. Henne har jag heller inte läst. Än.

Bröderna Fredrik och Henrik Lindström har skrivit en bok om vårt lands tillkomst, Svitjods undergång och Sveriges födelse, ur förlorarnas perspektiv. Äh, jag vet inte...

3 kommentarer:

 1. Det kanske är del 2 i Denise Rudbergs nya trilogi? Jenny S, och nu Matilde och sen någon annan. Hatälskar den författaren.. Men Matilde är norska, så jag måste väl läsa den. "Tss".

  SvaraRadera
 2. Läste lite noggrannare nu, och ja, "Matilde är den andra delen i en löst sammanhållen trilogi".

  Mer: "Fyra år efter seperationen känner hon sig mogen att göra något för sig själv igen och hon har börjat skriva på en roman och till och med sagt upp sig från jobbet på reklambyrån. Men skrivandet har gått trögt på sista tiden och ger henne mest ångest, och inte blev det bättre av att hon föll för den framgångsrike författaren Adrian på skrivarkursen."

  SvaraRadera
 3. Låter som en tvættækta Denise Rudberg-roman det!

  SvaraRadera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...