tisdag, augusti 15, 2006

Jasper Fforde

Senaste kultboken, enligt Bokus, är Var är Jane Eyre? av Jasper Fforde. Den utspelar sig i Storbritannien 1985, då "gatustrider utkämpas mellan militanta shakespearetolkare och att förfalska Byrons dikter är ett grovt brott". Hjälten är Thursday Next, specialagent vid Litteraturroteln i London.

"När superskurken Acheron Hades stjäl ett värdefullt originalmanuskript, Martin Chuzzlewit, av Charles Dickens blir hon involverad i utredningen. Plötsligt upptäcker man att mr Quaverley i Dickens roman är utplånad i alla senare utgåvor och strax därefter finner man honom mördad! Riktigt allvarligt blir det när Jane Eyre kidnappas. Det mäktiga Brontësällskapet rasar och det är upploppsstämning i landet. Thursday Next blir tvungen att själv bege sig in i romanen för att förhindra att kaos bryter ut..."

Var är Jane Eyre? sägs vara skriven i samma anda som Liftarens guide till galaxen och Wall Street Journal tycker att den är "kombination av Monty Python, Harry Potter, Stephen Hawking och Buffy och vampyrerna".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...