tisdag, april 10, 2007

Månadens tyska

Försökte följa minsta motståndets lag och valde därför den tunnaste av de två tyska böckerna jag hade hemma på lager, men det räckte med att läsa baksidestexten för att den skulle hamna i lådan som ska till pappersinsamlingen. (Förkortad version: die junge und unerfahrene Komtesse Vera... Heiratsantrag... Baron Felix von Rotweil... ein Mädchen geschwängert... löst die Verlobung... verliebt sich kurzer Zeit darauf in den Leutnant Peter Rainer... der Baron nach einem Unfall an den Rollstuhl gefesselt bleibt... Mitleid und Schuldgefühl... ihn zu heiraten... Bigamie. Okej, det där sista kunde kanske ha varit lite kul.)

I stället väntar jag på. Mina. Nya. Tyska. Pocketböcker!

4 kommentarer:

 1. Anonym13:26

  Här är en som är rejält nyfiken på vad du har köpt!

  Själv har jag nyss läst "Nervöse Fische" av Heinrich Steinfest. Inget att rekommendera, tyvärr. Väääääldigt seg historia.
  Igår började jag på "Sterntaucher" av Astrid Paprotta. Har du läst något av henne?

  SvaraRadera
 2. Marianne: en Paprotta är beställd, Ungeschminkte Wahrheit, det blir min första av henne, men om jag förstått rätt den tredje Ina Henkel-boken. Jag får väl läsa serien baklänges!

  Synd på "fiskarna", var det den första ur din nya låda? Författaren fanns inte på mitt biblo, men det kanske inte gör något...

  SvaraRadera
 3. Anonym12:00

  Ja, Steinfest ingick i den senaste beställningen. Av någon anledning har både "fiskarna" och andra verk av honom fått bra kritik. Mysko.
  Inget att knata till bibblan för, nej.

  Hittills har jag bara läst ett par kapitel, men Paprotta verkar lovande. Jag tänkte inte på att det är en serie, men det brukar sällan spela någon större roll.

  SvaraRadera
 4. Ja, det var underligt. Steinfest har ju i alla fall fått Deutscher Krimi Preis ett par gånger, fast det var förstås inte för "fiskarna". I o f sig verkar det vara ett ganska "hårdkokt" pris, åtminstone de internationella pristagarna som jag känner till lite bättre än de tyska, och det är inte riktigt min krimi-smak.

  Inga bol.de-böcker i dag heller. Väntar otåligt!

  SvaraRadera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...