tisdag, maj 08, 2007

Månadens tyska

Fische können schweigen är Krystyna Kuhns första roman av hittills fyra, en mysdeckare som går lite i samma stil som Diane Mott Davidsons böcker om cateringkocken Goldie. Fast utan recept förstås, för här handlar det om illustratören Berit, som en sen kväll bokstavligt talat snubblar över ett lik. Därigenom träffar hon också en stilig kriminalare och med gemensamma krafter försöker de lösa mysteriet, där det kommer att handla en hel del om just fiskar.

Trots att det ibland känns som att det är lite väl många personer inblandade för att jag på min knaggliga tyska ska kunna hålla isär dem alla, gillar jag att läsa om Berit och hennes liv. Mysdeckare, som sagt, med en lagom blandning av spänning och humor. Bokus har f ö flera titlar på lager, dock ej Fische... som verkar vara slut på förlaget. Krystyna Kuhn kommer jag att återkomma till.

2 kommentarer:

  1. Anonym16:16

    Då vet jag vad jag ska göra i morgon! Det blir en promenad till bibblan för att ordna ett fjärrlån. "Fische" finns inte i Örebro, men i Ljusnarsberg av alla ställen :-)

    SvaraRadera
  2. Marianne: det tycker jag låter som en alldeles utmärkt idé!

    SvaraRadera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...