måndag, september 17, 2007

Månadens tyska


Nu, så. Der Kindersammler av Sabine Thiesler. Att jag tycker att det är en väldigt bra bok visste du kanske redan, den var också helt klart på gränsen för en fegis som jag. Inget onödigt splatter, bara en skickligt uppbyggd nagelbitarspänning. De sista femtio sidorna vågade jag nästan inte läsa!

Han som samlar på barn är Alfred, en pedofil som författaren låter oss komma otäckt nära. Alfred nöjer sig inte med att begå övergrepp, han njuter också av att tortera och till sist döda sina offer. Efter att ha härjat runt i Tyskland känner Alfred polisen komma allt närmare och bestämmer sig för att utvandra till Italien. Men även i sitt nya hemland fortsätter Alfred att mörda små, blonda pojkar. Anne och Harald som kommer till Toscana för att tillbringa semestern där tvingas uppleva alla föräldrars mardröm. Deras son försvinner. Tio år senare återvänder Anne till den lilla italienska byn, kanske finns det spår som polisen aldrig riktigt följde upp...

Att författaren även arbetar med att skriva film- och tv-manus märks, det är väldigt lätt att se handlingen utspela sig framför sig. Och detta är ändå en debutroman! Intresset hålls hela tiden uppe genom hoppen fram och tillbaka i tiden och mellan olika personer. Man måste bara läsa vidare, ett stort plus när man läser på andra språk förstås. (P.S. Bol.de har öppet dygnet runt. Fast läs Der Kindersammler på egen risk.)

2 kommentarer:

 1. Måste bara tjafsa lite, känner mig sån idag: Der Kindersammler, inte die.

  Jätteglad över att du gillade den!
  Håller med om att slutet nästan blev för mycket, samtidigt som det inte kunde bli bättre med avseende på Alfred.

  SvaraRadera
 2. Hoppsan, ett 'die' och ett 'der', blev det visst. Tack, ska ändra det. Ja, visst gillade jag boken, faktiskt en av de bästa krimis jag har läst, på alla språk! Jättekul att få sådana tips.

  Och nu blir det svensk skräck - kan du gissa vilken bok? Den ska visst också vara ganska ruggig...

  SvaraRadera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...