tisdag, oktober 09, 2007

Bokfemman v 41

Är det inte på tiden att jag klämmer i med en bokfemma igen? Jo. Temat för veckans Bokfemma är olästa böcker. Nämn 5 böcker som du velat/tänkt läsa länge och motivera varför du inte har läst dem.

En lämplig ung man - Vikram Seth. Jag har faktiskt ingen aning om hur länge den här boken har stått och väntat i hyllan. Men länge är det. Och jag har vid det här laget börjat undra om det någonsin kommer att bli vi två, Vikram. Du har skrivit en så väldigt tjock bok och jag, ja, jag vet inte om jag orkar.
Strändernas svall - Eyvind Johnson. Det finns böcker jag går omkring och tror att jag har läst, denna t ex, och så blir det liksom aldrig av att jag läser den.
Den svarta borgen, m fl - Orhan Pamuk. Aj. Det svider. För man är så stolt över att man lyckats pricka in en nobelpristagare innan han fått priset, man har läst en bok av honom och gillat den och sedan bestämt sig för att här ska författarskapet utforskas. Det har alltså inte gjorts. Anledning: okänd.
Tidsresenärens hustru - Audrey Niffenegger. Har jag t o m babblat om i bloggen hur gärna jag vill läsa, men det är ju inte precis som att jag springer benen av mig för att göra det.
Glasbruket, m fl - Arnaldur Indriðason. Se ovan.

4 kommentarer:

 1. Sethmannens tegelsten är verkligen värd den tid* det tar att ta sig igenom den.
  *flera veckor på bussen till Laxå, t.ex.

  "Tidsresenärens hustru" vet jag många som gillar, själv tyckte jag den var rena skräpet.

  "Glasbruket" är en av Indridasson bästa, rekommenderas!

  SvaraRadera
 2. Anonym22:32

  Har själv inte läst Seths bok men har en mamma som blev helt lyrisk till sig av den boken. Hon läste och läste och trots den ofantliga mängden sidor klämde hon den ganska fort. Sen tvingade hon pappa att sitta framför datorn och leta leta leta efter den på antikvariat (eftersom den inte fanns i nyutgivning). Och sen blev hon ännu lyckligare över att få hem den - även om jag inte vet om hon någonsin kommer läsa om den, men kanske...?

  SvaraRadera
 3. Anonym22:51

  "En lämplig ung man" skaffade jag för flera år sen efter att ha läst "Kärlekens musik". Jag har kommit till sidan... måste gå och kolla... 248.
  Min bok är köpt via antikvariat och har ett fint iläggsband. Därför vet jag var jag är!

  SvaraRadera
 4. Marianne: "En lämplig ung man" har överlevt flera flyttningar och bokhyllerensningar hemma hos mig, så boken har ju definitivt något som gör att jag vill läsa den. Har börjat fundera så smått på att använda den för ett ev läsprojekt nästa år. Då kanske äntligen!

  Klara: misstänker att "En lämplig..." inte gör sig så värst bra för omläsningar. Men man ska aldrig säga aldrig!

  Paula: jag har också ett fint band i min och det ligger på... sidan 221! Tyvärr minns jag inte mycket av de föregående 220 sidorna...

  SvaraRadera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...