fredag, december 07, 2007

Läsvärt i veckan

I veckans bokfemma skulle man nämna fem böcker som man på något sätt förknippade med mammarollen, sin egen eller någon annans, eller kanske böcker som ens mamma gillar. Många fina och till och med rörande inlägg, t ex från Pi.

Har du tänkt köpa barnböcker i julklapp har Flaskposten en bra lista. Annars tipsar Bokmamman om böcker om klimathotet. Vem vill inte bli klimatsmart?

Det är visst inte alla som gillar Jo lika mycket som jag gör. Möjligen är min toleransnivå för alkoholiserade kriminalkommissarier ganska mycket högre än Anncharlotts. Jag vill ändå gärna rekommendera fortsatt läsning, varför inte med Frälsaren?

Åh, de viktiga omslagen, och titlarna, denna gång handlar det om Bröderna Benzinis spektakulära cirkusshow - eller Water for Elephants. Jag vet i a f vilken bok jag väljer.

Helt fantastiskt! Varje dag publicerar Lotten en ny lucka i sin litterära julkalender och lottar dessutom ut en t-shirt till någon som gissat rätt på citatet, eller författaren, eller boken det handlar om. Själv har jag ännu inte vågat gissa något, fattar för det mesta ingenting... Fast det kanske inte behöver vara något hinder!

Hade ju tänkt titta på nya bokpratprogrammet med Läckberg och Rudberg, men efter att ha läst följande känns det inte längre lika angeläget. Skval-tv, tycker Ylva. Vad tycker du?

4 kommentarer:

 1. Hittills har jag inte hunnit så långt i "Water for Elephants",men kan redan nu säga att den verkar väldigt bra.
  Den gamle mannen är en intressant farbror, och hans tid vid cirkusen kommer säkert inte att likna något annat jag har läst.

  Rekommenderas!

  SvaraRadera
 2. Tack för rekommendationen, den verkar ju vara riktigt bra. Trots cirkusen. ;-) Den har i alla fall hamnat på min växande lista över böcker jag vill läsa. Kan avslöja att det då blir på engelska...

  SvaraRadera
 3. Men Bokmoster, kom in i kommentatorsbåset och gissa fel! Man kan till och med gissa fel med flit! Kolla, du kan kopiera den här texten och klistra in så är du med i utlottningen av tröjan:

  Jag vet vem det är! Men jag säger ingenting! Ty jag är den Hemlighetsfulla Bokmostern.

  SvaraRadera
 4. Tack, Lotten, nu ska jag absolut göra ett försök! Kanske redan i morgon? :-) Om det blir rätt eller fel avslöjar jag förstås inte.

  SvaraRadera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...