onsdag, december 12, 2007

Veckans bokfemma

Svår bokfemma den här veckan också. Uppdraget lyder: "sammanfatta årets bokskörd. Nämn de 5 sämsta böckerna du har läst i år." Jag läser sällan (aldrig egentligen, fast under mitt tyska läsår har jag gjort undantag från den regeln.) ut dåliga böcker, så jag får nöja mig med att lista de sämsta av de bra, liksom.

Morden i Oxford - Guillermo Martínez. Den här boken borde ha hamnat bland de oavslutade, men jag läste på, förmodligen för att jag hoppades kunna förstå dess ev storhet. Det gjorde jag aldrig.
Våga flyga - Lisa Jewell. En trist besvikelse, men säkert inte sämre än många andra chick lit som aldrig borde ha publicerats.
Kyoto och fjärilarna - Lennart Ramberg. Egentligen var den inte så dålig, men slutet, eller snarare det sista kapitlet, förstörde väldigt mycket.
Die Lüge - Petra Hammesfahr. Men en bra språkövning var den i alla fall! Säkert platsar ytterligare någon bok från det tyska läsprojektet på listan också, men vilken har jag redan glömt.

6 kommentarer:

 1. Det verkar inte vara många som gillar Ramberg, så han får nog klara sig utan mig.


  Och Puppengräber stannar i SUB:en ett tag till, även om jag tror att den är bättre än Die Lüge.
  Vi får väl se :-)

  SvaraRadera
 2. Ramberg hade väl sina poänger, men det räckte - den här gången - inte hela vägen. Vill du ändå läsa skickar jag gärna över mitt ex!

  Ja, just det ja, Puppengräber, den hade jag glömt bort. Die Lüge hade ju också en del att komma med, men som sagt... Den hamnar ändå i veckans bokfemma. Hoppas på en positivare lista nästa vecka. Årets bästa, väl?

  SvaraRadera
 3. Gärna, tackar!
  Jag beställde förlagets katalog idag, får se om de vill att jag bloggar om deras böcker också.


  Två Krystyna Kuhn i gengäld? :-)

  SvaraRadera
 4. Kyoto kommer i nästa vecka. Men jag tror att du fortfarande ligger på plus när det gäller bokbytet? Om det nu inte är så att du måste rensa i hyllorna för att bereda plats för alla nyinköp...?

  Lycka till med Kabusa! Det verkar inte vara några problem för bokbloggare att få rec ex från förlaget. De är väl smarta!

  SvaraRadera
 5. Klart du får två, det spelar väl ingen roll!
  Nyinköp, ja, hrmm ...
  Köpstoppet som jag införde förra månaden höll i tre veckor. Suck.
  Men nytt stopp gäller efter nyår, enda undantagen är Expressens klassikerserie och böcker om Kina inför resan som går av stapeln om måååånga långa månader :-)

  SvaraRadera
 6. Köpstopp, bloggstopp, nej, det är inte så lätt alla gånger. ;-) Kina, det låter spännande! Hoppas få läsa mer om det senare? Och tack, ser fram emot Kuhn!

  SvaraRadera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...