torsdag, februari 07, 2008

Jolly, Gullsan och jag

Elaina "tvingade" mig med sin kommentar om Jolly och Bonnie att blobba lite. Jo då, Jollys kompis hette mycket riktigt Gullsan - informationen hittade jag i Camillas läsdagbok årgång 2006 av alla ställen. (Camilla påminner mig dessutom om ännu en bokserie jag gillade - Hemliga 7:an! Ett förstadie till min deckarpassion? Tillsammans med Kitty förstås. Någon mer som minns böckerna förresten?)

Bonnie var ytterligare en crazy tjej i en crazy-bokserie, men jag föll aldrig riktigt för henne. Tror hon kanske var lite för crazy, eller så... I alla fall var det Bengt Linder som skrev om henne och även böckerna om Dante som jag minns var ganska poppis bland killarna i klassen. Men alltså inget för mig.

Och vem vet mer om Ingrid Bredberg? Hennes artikel är sorgligt tom.

5 kommentarer:

 1. Anonym09:05

  Jag hade en Bonniebok, men visste inte att den var en del av en serie. Min bok hette hursomhelst ngt i stil med "Bonnie - toppenhallå". Härlig titel, va? :)

  SvaraRadera
 2. e: jag minns att jag hade (eller har, förmodligen. På vinden.) en bok som hette något i stil med "jättesmufft, Bonnie". Jag fattade ingenting. Lite imponerande ändå, att komma på alla dessa underliga titlar.

  SvaraRadera
 3. Anonym00:04

  kul! minns fortfarande en del av orden som gullsan svängde sig med: lägga sordin, inkognito m.m.

  SvaraRadera
 4. Anonym11:00

  Jättesmufft... ja, det var till och med bättre än toppenhålla. :)

  SvaraRadera
 5. Ja, Gullsan var verkligen en motsvarighet till Lottas Gigi!

  SvaraRadera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...