torsdag, februari 07, 2008

Jolly, Gullsan och jag

Elaina "tvingade" mig med sin kommentar om Jolly och Bonnie att blobba lite. Jo då, Jollys kompis hette mycket riktigt Gullsan - informationen hittade jag i Camillas läsdagbok årgång 2006 av alla ställen. (Camilla påminner mig dessutom om ännu en bokserie jag gillade - Hemliga 7:an! Ett förstadie till min deckarpassion? Tillsammans med Kitty förstås. Någon mer som minns böckerna förresten?)

Bonnie var ytterligare en crazy tjej i en crazy-bokserie, men jag föll aldrig riktigt för henne. Tror hon kanske var lite för crazy, eller så... I alla fall var det Bengt Linder som skrev om henne och även böckerna om Dante som jag minns var ganska poppis bland killarna i klassen. Men alltså inget för mig.

Och vem vet mer om Ingrid Bredberg? Hennes artikel är sorgligt tom.

5 kommentarer:

 1. Jag hade en Bonniebok, men visste inte att den var en del av en serie. Min bok hette hursomhelst ngt i stil med "Bonnie - toppenhallå". Härlig titel, va? :)

  SvaraRadera
 2. e: jag minns att jag hade (eller har, förmodligen. På vinden.) en bok som hette något i stil med "jättesmufft, Bonnie". Jag fattade ingenting. Lite imponerande ändå, att komma på alla dessa underliga titlar.

  SvaraRadera
 3. kul! minns fortfarande en del av orden som gullsan svängde sig med: lägga sordin, inkognito m.m.

  SvaraRadera
 4. Jättesmufft... ja, det var till och med bättre än toppenhålla. :)

  SvaraRadera
 5. Ja, Gullsan var verkligen en motsvarighet till Lottas Gigi!

  SvaraRadera


Tack för din kommentar, välkommen tillbaka för ditt svar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...